Na starem, leta 1964 zgrajenem igrišču Louisa Armstronga, ki ga bodo popolnoma prenovili in do leta 2018 prekrili s streho, so igrali vsi največji asi in kraljice tenisa, zato njegovo zaprtje pomeni novo ero teniške igre, saj so tudi priprave za spreminjanje štetja že v polnem teku. Tako na letošnjem mladinskem delu OP ZDA semafor na igrišču že odšteva 20 sekund za izvedbo servisa. Pri mešanih parih je že povsem uveljavljeno pravilo odločilne točke pri izenačenju na 40. Odpadlo je pravilo prednosti, par, ki dobi točko, dobi igro. Izvajalec servisa sam odloči, komu bo serviral za odločilno točko. In v New Yorku deluje pravilo ferpleja – moški moškemu in ženska ženski. Pri rezultatu 1:1 v nizih se tretji set igra kot podaljšana igra na 10 osvojenih točk. Po istem sistemu igrajo tudi dvojice pri mladincih in mladinkah.

Obstaja pa čedalje več teženj tudi po spremembah v kategoriji posameznikov. Sodobno gladiatorsko brezkompromisno igranje profesionalnega tenisa neustavljivo fizično uničuje igralke in igralce, sami od sebe ne bodo odnehali, ker so denarne nagrade preveč mamljive. Poškodbe sklepov so tako na dnevnem redu, bolečine v vratu in hrbtu postajajo na meji znosnosti.

Pojavile so se špekulacije treh vnaprej odločenih predaj proti Novaku Đokoviću (Jiri Vesely, Mihail Južni in Jo-Wilfried Tsonga), kajti mogoče je nesmiselno, čeprav nešportno, uničevati samega sebe zato, da si poražen. Francoz Lucas Pouille je po treh zmagah v petih nizih, zadnji proti Rafaelu Nadalu in eni v štirih nizih, onemogel izgubil četrtfinale in po koncu dvoboja ob stisku roke rojaku Gaelu Monfilsu ob objemu skoraj zaspal na rami. Šokirana je bila telesno vedno izjemno pripravljena Andreja Klepač, ko je po prvem nizu dvoboja s Katarino Srebotnik proti Rusinjama Ekaterini Makarovi in Eleni Vesnini v levi nogi začutila ostro bolečino, gleženj pa ji je v hipu zatekel. Masaža na igrišču je le delno omilila težave, vseeno pa je nadaljevala igro in se na koncu ob porazu ni izgovarjala na poškodbo.