Po pogovorih in dodatni podpori Irana je pridobila nekaj vrednosti in se sedaj giblje nad 45 dolarji. Avgusta je bila cena sicer več kot 48 dolarjev, saj je trg pričakoval, da se bodo članice organizacije izvoznic nafte OPEC dogovorile o omejitvah načrpanih količin.

Cena za sodček bi se lahko dokaj hitro povzpela na raven od 60 do 70 dolarjev, saj so zmogljivosti za dodatno črpanje precej omejene. Od vseh naj bi imela samo Savdska Arabija dodatne zmogljivosti v višini od 1 do 2 milijonov sodčkov na dan. Preostali proizvajalci že sedaj črpajo svoje maksimalne količine ali pa imajo drugačne težave. Povečanja proizvodnje ameriških nahajališč, pri katerih uporabljajo tehniko hidravličnega lomljenja za pridobivanje nafte in plina iz skrilavcev, ni možno izvesti v tako kratkem času. Rast povpraševanja po naftnih derivatih se pričakuje predvsem v Indiji in na Kitajskem, saj se pričakuje, da bo povpraševanje teh dveh držav letos zraslo za 700.000 sodčkov na dan.

Dogajanje na svetovnih borzah vrednostnih papirjev je v teh dneh sicer precej optimistično, saj so določene bojazni o ohlajevanju svetovne gospodarske rasti za zdaj potisnjene v ozadje. Nemški indeks Dax se giblje nad 10.700 točkami in je odraz optimističnih vlagateljev. Tudi na Ljubljanski borzi vrednostnih papirjev najdemo posamezne delnice, ki so prepričale vlagatelje, da jih kupujejo po višjih cenah kot v preteklih mesecih.