Če so se slovenski košarkarji na prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo poigrali s Kosovom in slavili visoko zmago (113:68), je bilo za srečanje proti Bolgarom za pričakovati, da bodo imeli nekoliko težjo nalogo. A izbranci slovenskega selektorja Igorja Kokoškova so srečanje pričeli izvrstno in že v prvih minutah prišli do visoke prednosti. Po začetnem vodstvu Bolgarije z 2:0 je na parketu zagospodarila Slovenija, ki je strnila svoje vrste v obrambi in se razigrala v napadu. Prvo četrtino, v kateri je z 10 točkami blestel Edo Murić, so dobili z 22:9.

Po skoraj brezhibnih prvih desetih minutah je sledil padec v igri. Slovenci so v zelo kratkem času izgubili dve žogi in zgrešili dva meta, kar so Bolgari izkoristili in dosegli delni izid 5:0. Sledila je minuta odmora na zahtevo Kokokoškova, a je že takoj po njej trojko dosegel Aleksander Vezenkov in Bolgarijo približal na le pet točk zaostanka. Gostiteljem, ki so v drugo četrtino vstopili precej bolj agresivno, je zrasla samozavest. Slabe tri minute pred zaključkom četrtine je prednost Slovenije skopnela na le še dve točki (32:30), na odmor pa je odšla s prednostjo treh (38:35).

V začetku tretje četrtine so slovenski košarkarji popravili igro v obrambi, kar se jim je obrestovalo. Z delnim izidom 12:1 so znova povedli za 14 točk. A sledil je nov padec v njihovi igri, kar so Bolgari izkoristili in se še pred pričetkom zadnje četrtine približali na vsega štiri točke. Že v uvodu zadnjega dela so Bolgari izenačili, sedem minut pred koncem pa prvič po vodstvu z 2:0 tudi povedli (65:64). Odgovornost je na svoja pleča nato prevzel Goran Dragić, ki je vseh svojih 20 točk dosegel v drugem polčasu in s tem močno pripomogel k zmagi svoje ekipe s 83:78.