Še dobro, da obstaja facebook in je tudi navadnim smrtnikom jasno, kako se kali bodoča svetovna elita. Enajst dijakov ene najelitnejših šol na svetu Eton se je odpravilo v Moskvo na obisk k Vladimirju Putinu. Ruski predsednik, ki sicer pusti čakati tako predsednike vlad kot direktorje korporacij, si je vzel dve uri časa, da se je srečal z nadobudnimi povzpetniki. In to v brk vsem politikom, ki se tako hudo želijo srečati z njim.

Etonovci so se nato prav pobalinsko fotografirali v kremeljski pisarni, v obratu hitre prehrane pa za rusko televizijo RT razpredali o veličini ruskega naroda. »Fantje, res smo tukaj, na Putina smo naredili globok vtis, on pa nam je pokazal svoj človeški obraz,« je na facebooku zapisal David Wei, eden od udeležencev srečanja. Putin se jim je zdel majhen po prezenci, a velik po karakterju.

Zanimivo je, da o srečanju Kremelj ni dal uradnega obvestila, na Etonu pa so dejali, da je bil to zaseben obisk, ki so si ga organizirali dijaki sami. Fantje nikomur niso povedali, kam gredo, o tem so njihovi sošolci izvedeli šele, ko so na facebooku začeli objavljati fotografije iz Kremlja. Pravzaprav niti ni presenetljivo, da dijaki elitne šole lahko organizirajo obisk pri Putinu, saj je veliko njihovih sošolcev otrok ruskih oligarhov, tudi iz najtesnejših Putinovih krogov. Pri tem jim je pomagal tudi škof Tihon Ševkunov, za katerega se govori, da je Putinov spovednik.

Najbolje plačana manekenka je še vedno Gisele

Lahko bi rekli, da na seznamu najbolje plačanih manekenk na svetu ni nobenih presenečenj. Tudi letos je na prvem mestu seznama, ki ga sestavlja Forbes, Gisele Bundchen, ki je lani zaslužila dobrih 30 milijonov dolarjev, od tega največ s pogodbami za Chanel in Carolino Herrera. Šestintridesetletna Bundchnova je na prvem mestu najbolje plačanih manekenk že od leta 2002. Na drugem mestu je letos pristala Adriana Lima, ki je zaslužila 10,5 milijona dolarjev.

Kljub temu je na letošnjem seznamu zaznati nov trend: manekenke, ki so se v svet lepote in slave zavihtele s pomočjo medmrežja, so pristale tudi na seznamu najbolje plačanih. Tako je na tretjem mestu Kendall Jenner, ki je lani zaslužila kar 150 odstotkov več kot leto prej: skupno 10 milijonov dolarjev. Podobno uspešna je bila njena internetna prijateljica Gigi Hadid, ki je na petem mestu z devetimi milijoni dolarjev zaslužka. Jennerjeva je bila na seznam prvič uvrščena lani, Hadidova pa letos. Vsaka od njiju ima po nekaj deset milijonov sledilcev na instagramu in sta torej svojo internetno slavo končno spremenili v dolarski zaslužek. Gigi Hadid je denimo z 22 leti podpisala pogodbe z Maybelllinom in Tommyjem Hilfigerjem, obe pa sta se pojavili tudi na naslovnicah ameriškega Vogua.

Lestvica najbolje plačanih manekenk lanskega leta pokaže tudi, kako naklonjena je industrija lepote svetlopoltim. Na seznamu so le po ena Južnoameričanka, temnopolta in azijska manekenka. Kljub veliki medijski odzivnosti pa praga štirih milijonov dolarjev zaslužka, ki je potreben za uvrstitev na prestižni seznam, ni prestopila nobena obilnejša manekenka.

Skrivni obiski Jadrana

Zgodnja jesen na morju je prelepa, zato ni čudno, da se je nekaj slavnih odločilo, da bodo še nekaj dni preživeli na jadranski obali. In to bolj ali manj inkognito. Najbolj skrivnosten je obisk španskega kraljevega para. Španski mediji so namreč senzacionalno in škandalozno poročali o tem, da sta kralj Filip in kraljica Letizia na jahti Dolce Vita križarila ob jadranski obali. Čeprav so bili ob tem ogorčeni, zakaj nista križarila ob španski obali, ni znano niti kdaj niti kje naj bi na Sladkem življenju na Hrvaškem užival kraljevi par.

Podobno skrivnostno je bilo dopustovanje Brada Pitta, ki se je prikazal skoraj kot devica Marija. O njegovem obisku nihče ni vedel prav ničesar, dokler ni portal Šibenik.in objavil, da se je Pitt sprehajal po mestu. Šibeničanka ga je zagledala pred katedralo, ga fotografirala, nato pa ga je njen mož zasledoval do marine v upanju, da bo dobil njegov avtogram. Pitt se je vkrcal na eno od ladij in odplul v neznano smer. Tako Pitt kot njegova soproga Angelina Jolie sta sicer že bila na Jadranu, nazadnje na Brionih, kamor ju je povabil Rade Šerbedžija. Takrat se je celo govorilo, da si bosta kupila vilo v Fažani, tokrat pa je bil igralec v moški družbi, brez žene in otrok.

Malo manj skrivnostno pa ob jadranski obali plujejo največje jahte na svetu. Trenutno je v Dubrovniku največja jahta sploh Eclipse Romana Abramoviča. Toda konkurenco ji v Zadru dela 125 metrov dolga jahta bivšega katarskega emirja šejka Hamada bin Kalifa Al Thanija. Na morebitno skrivnostno prikazovanje Abramoviča ali emirja pa bo treba še počakati.

Pink Floyd v muzeju

Petdeset let po objavi prvega singla bodo v londonskem Muzeju Viktorije in Alberta v čast skupini Pink Floyd pripravili veliko retrospektivno razstavo. To ni prva razstava o kakšnem glasbeniku, ki so jo pripravili v tem muzeju. Velik uspeh je imela razstava o Davidu Bowieju.

Toda na razstavo o Pink Floyd bo treba počakati do maja prihodnjega leta. Priprave na razstavo so namreč obsežne, saj bodo med drugim na ogled psihedelični laserski šovi z njihovih koncertov pa tudi veliko še neobjavljenih posnetkov. Skupno bo na ogled 350 artefaktov, med njimi tudi originalni inštrumenti. Bobnar skupine Nick Mason je za BBC dejal, da je navdušen, ker bo razstavljen tudi njegov najljubši set bobnov. Poleg tega pa še vse naslovnice albumov, ki so postale legendarne. Ob predstavitvi projekta razstave je nad muzejem lebdel velik leteč pujs, tak, kot je na naslovnici albuma Animals iz leta 1977. Za razstavo bodo prvič po desetletjih sodelovali preostali člani skupine: poleg Masona še David Gilmour in Roger Waters. Vsi so obljubili, da bodo po podstrešjih in arhivih našli še nikoli videne predmete, povezane z delovanjem skupine. Ironija je, da je skupina Pink Floyd nastala prav zaradi muzeja Viktorije in Alberta. Nick Mason, Roger Waters in Roger Wright so se namreč srečali leta 1962 na politehnični šoli, kjer so jih prosili, naj naredijo okvirje za kovaško razstavo v muzeju V&A. Kako pomembni so Pink Floyd za britansko kulturno zgodovino, pove tudi podatek, da je britanska pošta pretekli mesec izdala serijo znamk z njihovo podobo.