Hotel Kempinski Palace(Portorož) 9,3

Najboljši slovenski veliki hotel je od prenove naprej vedno na svojem mestu, pa naj gre za prestižni velnes s savno, notranjim in zunanjim bazenom, razkošen bar ali eno najboljših restavracij v deželi. Cene v hotelu, tako v kavarnah in bistrojih kot za sobe in dodatne usluge, niso nizke, vendar pravijo, da se izplača. Restavracija Sophia ima degustacijske menije za približno 80 evrov, najdražja jed pa je goveji file z dušenimi vongolami, ratatouillem in sladkim krompirjem v portskem vinu za 45 evrov. Imajo vsa najboljša vina sveta, tudi vse žganice, celo konjake, katerih kozarček gre prek tisočaka. Nadstandardni (deluxe) hotel ima v bistvu pet zvezdic in pol. Zgrajen je bil leta 1910, v času avstro-ogrske države kot Palace hotel, konkretno prenovljen pa leta 2008. V upravljanju ga ima veriga razkošnih hotelov Kempinski, ki vam bo za najcenejšo sobo naslednjo soboto zaračunala 290 evrov, brez pogleda na morje, seveda. Suita Deluxe s pogledom na morje vas bo isto noč stala 900 evrov.

Hotel Grad Otočec(Otočec) 9,3

Uporabniki bookinga ob bok Kempinskemu postavljajo najlepši dolenjski hotel, vendar je portoroški biser ocenilo skoraj desetkrat več turistov kot grad na Krki. Kakorkoli, gostje ob razkošnih sobah najvišje ocenjujejo lokacijo na otočku sredi Krke, vzporedno z ribiško dejavnostjo, teniškimi igrišči in tri kilometre oddaljenim golf igriščem. Hotel v lasti Term Krke je del verige Relais&Chateau in nima velnesa. Ima pa restavracijo z zanimivo vinsko karto in menijem sedmih jedi za 55 evrov. Najcenejše sobe bodo naslednjo soboto po 195 evrov.

Hotel Slovenija (Portorož) 9,2

Čeprav je bil hotel ravno letos prenovljen, se je že kar 417 ocenjevalcev strinjalo, da gre za izvrstno destinacijo. Imajo notranji in zunanji bazen in dve restavraciji, ponujajo pa še vse morske in obmorske rekreacijske dejavnosti, vključno z mini golfom in lenarjenjem na plaži. Terme&Wellness LifeClass, ki upravljajo s Slovenijo (lastnik je Istrabenz), imajo po novem v zgradbi tapas bar Istrian Tapas, kjer je meni 38 evrov na osebo, in sobe, ki stanejo za dve osebi, ob vseh popustih, v začetku septembra 171 evrov.

Hotel Aleksander (Rogaška Slatina) 9,2

Tudi v Rogaški Slatini imajo prenovljen hotel, ki ga prejšnjemu slovenskemu lastniku zaradi finančnih težav ni uspelo zadržati. Od leta 2016 ima zgradbo iz leta 1906 v rokah rusko podjetje SWI-Medica. Spet so odprli prestižno restavracijo, v hiši je bazen, v dražjih sobah pa imajo tudi masažne bazene. Morda celo najbolj razkošen hotel pri nas je ob zadnji prenovi notranje oblikoval arhitekt Jani Vozelj, imajo tudi Lagerfeldove detajle … Najcenejša soba vas bo stala 385 evrov na noč, dražji apartmaji pa presegajo ceno 1500 evrov na noč.

Kendov dvorec (Idrija) 9,2

Na hribčku nad Spodnjo Idrijo ima lokalna podjetniška družina dvorec, večjo vilo, majhen grad, kakor že hočete, ki ga najdemo v verigi Relais&Chateau, kar seveda pomeni razkošje in uživanje. Idrijski dvorec ima sobe urejene v stilu bogatega 19. stoletja, a bolj kot uživanje v samem hotelu in v njegovi prestižni ekološko in lokalno orientirani restavraciji ponujajo obiskovanje okolice, ribolov, pohodništvo, kolesarjenje, pozimi pa tudi smučanje. Najcenejša soba za naslednji vikend je 140 evrov, najdražje so po 300 evrov.

Grand hotel Toplice(Bled) 8,6

Kot smo že omenili, ocene gostov pod devetimi točkami za hotele, ki ponujajo razkošje petih zvezdic, niso preveč ugodne. Po drugi strani pa je treba priznati, da se na Bledu v starem hotelu Toplice (zgrajen je bil leta 1854) trudijo, če drugega ne, z novo, prestižno restavracijo. Konec koncev je lastnik Sava Hotels&Resorts, tudi lastnik recepta za blejske kremne rezine. Najcenejše sobe v hotelu na obali najlepšega jezera so po 170 evrov, najdražje pa pod 300 evri. Imajo tudi notranji bazen in so izhodišče za ne preveč ekstremne športne dejavnosti.

Grand hotel Portorož (Portorož) 8,5

Hotel Portorož je sosed Hotela Slovenija in upravlja ga ista turistično-hotelska organizacija, kar seveda pomeni podobno razkošje in podobne dejavnosti. Recimo termalne zdravstvene storitve, notranji in zunanji bazen, vse vrste masaž in masažnih bazenov, premnoge savne, solarij, jutranja telovadba, joga za otroke, pogled na morje čez cesto, obisk taistega morja, mini golf, potapljanje, tenis, igralnica … Cena najcenejše sobe v objektu je 152 evrov, najdražja je 240 evrov.

Grand hotel Bernardin (Portorož) 8,3

Za mnoge je Bernardin pojem množičnega, blokovskega turizma, vendar hotel s petimi zvezdicami ponuja veliko več udobja, kot se zdi na daleč. Sobe, kar 241 jih je, na naš datum pa stanejo od 220 do 390 evrov, so lično urejene in imajo vse tudi pogled na morje. Osnovne dejavnosti hotelskega kompleksa so vezane na vodni program. Imajo lastno plažo, notranji in zunanji bazen, svetujejo potapljanje, masažo, savne … V sistemu sta tudi dve restavraciji in kopica manjših lokalov. Do Portoroža je kilometer in pol, do Pirana pa kak meter več.

Remisens Premium hotel Metropol (Portorož) 8,3

Ob Palacu najbolj znan portoroški hotel je že nekaj časa v hrvaških rokah (Remisens ima v rokah 25 hotelov po Jadranu), kar je marsikoga tudi v javnosti zelo zmotilo. Menda se ni dalo več dobiti slovenskih vin in bojda so goste ogovarjali v nam tujem jeziku. Vendar mnogi podatki govorijo v prid novim lastnikom. V hiši so igralnica, notranji bazen, imajo dva zunanja bazena, restavracijo, bar, hkrati pa so živalim prijazen hotel (pasji kolaček za dobrodošlico, posoda s hrano in odeja). Cena: 158 evrov za sobo.

Hotel Livada Prestige (Moravci) 8,1

Novi, kot pove že ime, prestižni hotel v Moravskih Toplicah se je v začetku zelo hvalil s tem, da imajo v boljših sobah kopalnice masažne bazenčke s termalno vodo. Vendar gostov, kot vidimo po ocenah, to ni povsem prepričalo, morda tudi zaradi močnih vonjav, ki jih tovrstna voda oddaja. No ja, še nekaj pomanjkljivosti očitajo hotelu, ki ima sicer simpatičen sistem notranjih in zunanjih bazenov, savne, masažo, včasih zelo, zdaj pa manj opevano restavracijo, tenis in golf igrišče. Sobe za dve osebi so po 151 evrov.