Ko so Samsungovemu telefonu galaxy note 7, ki je uradno izšel 19. avgusta, ocenjevalci namenili odlične ocene, je bilo vse nared, da bi naprava izzvala prihajajoči Applov iphone 7. Vendar je moralo južnokorejsko podjetje le dva tedna po izidu telefona ustaviti prodajo in uvedlo odpoklic. V odločitev je bilo podjetje prisiljeno zaradi večih novic, da so telefoni med polnjenjem začeli goreti oziroma jih je celo razneslo.

Doslej je bilo prijavljenih 35 primerov, podjetje pa pravi, da je napaka prisotna v vsaki 42 tisoči prodani napravi. Okvara ni posledica polnilcev, temveč je za spontani vžig naprav odgovorna napaka v baterijah. Samsung je pri napravah uporabljal južnokorejske in kitajske baterije, domnevno so za napako krive prve. Podjetje bo kljub temu za vsak primer odpoklicalo vse modele.

Samsung je po zaustavitvi prodaje po vsem svetu že pričel pripravljati zamenjave za telefone, podrobnosti o poteku odpoklica, pa bodo odvisne od ponudnikov v posameznih državah. V Sloveniji so se prednaročila pričela sprejemati 16. avgusta, v prodajo pa bi moral galaxy note 7 stopiti danes. Zaradi napake se bo ta verjetno zavlekla na kasnejši datum. V državah, kjer je prodaja že stekla, pa je bilo kupljenih milijon naprav.