Martina Ratej je na 21. mednarodnem atletskem mitingu v Velenju v metu kopja presegla 61 m in z 61,03 m dosegla celo svoj najboljši izid sezone. Ratejeva je največjo daljavo dosegla v predzadnji seriji, v šesti pa je znova presegla 60 m (60,74 m). »Tudi če bi v Riu vrgla toliko kot v Velenju, ne bi bilo dovolj za finale. Sezona je bila slaba. V naslednjih dveh, treh tednih bo jasno, kako bo z mojo atletsko prihodnostjo. Pogovorila se bom s trenerjem Andrejem Hajnškom. Zgodile se bodo spremembe, saj ne želim tekmovati z daljavami pod 60 metri,« je povedala Martina Ratej.

V slovenski konkurenci je na mitingu zmagala še Veronika Domjan v metu diska (56,35 m). Dva slovenska predstavnika sta dosegla drugi mesti, Robert Renner v skoku s palico (5,50 m) in Maja Mihalinec na 200 m (23,24). Rennerja, ki je višine 5,20, 5,40 in 5,50 m zmogel v prvih poskusih, je ugnal Hrvat Ivan Horvat, ki je imel več poprav, na 5,60 pa je bil uspešen prvič. Slovenski rekorder je na tej višini dvakrat podrl in nato za zadnji poskus letvico dvignil na 5,71 m, kjer pa tudi ni bil uspešen. Renner, ki še vedno ni dobil svojih palic iz Ria, je imel težave s hrbtom. Na pol stadionskega kroga je bila od Mihalinčeve za šest stotink hitrejša Britanka Jodie Williams (23,18).

Žan Rudolf, ki je bil na velenjskem stadionu četrti slovenski olimpijec iz Ria de Janeira, je bil zadnji v najhitrejši skupini teka na 800 m, kjer je slavil Amel Tuka iz Bosne in Hercegovine (1:46,79). Rudolf je dejal, da je povsem izčrpan po dolgi sezoni in je razmišljal celo o tem, da ne bi nastopil.

Slovenska rekorderka Tina Šutej si je na atletski diamantni ligi v Zürichu v skoku s palico delila četrto mesto. Preskočila je 4,51 metra. Preostale discipline bodo danes na slovitem Letzigrundu. sta, šr