Tretjino prvega cilja so krimovke že uresničile s sobotno zmago proti Zagorju v superpokalu v Portorožu (27:20), drugi cilj bodo skušale izpolniti 10. in 11. septembra na Kodeljevem v Ljubljani, ko bodo – po odpovedi igranja Zagorja v kvalifikacijah in uspešni Krimovi prošnji za posebno povabilo s strani EHF – gostile enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za uvrstitev v evropsko ligo prvakinj. V polfinalu se bodo pomerile s slovaško ekipo Iuventa Michalovce, ob zmagi pa nato v finalu z zmagovalcem drugega para med poljskim Lublinom in italijanskim Conversanom. V ligo prvakinj se uvrsti le zmagovalec turnirja, ki bo v glavnem delu tekmovanja igral v skandinavski skupini z Larvikom (Norveška), Esbjergom (Danska) in Sävehofom (Švedska).

Proračun za to sezono neuradno znaša milijon evrov, od tega bodo tretjino sredstev namenili nadaljevanju sanacije (plačevanje »starih grehov«), ki naj bi trajala še dve leti. Krim se je kljub ne prav bleščečemu finančnemu stanju zelo igralsko okrepil. Klub sta zapustili le Tamara Mavsar (odšla je v makedonski Vardar) in Marija Obradović (okrepila je nemški Metzingen), prišlo pa je šest igralk, od katerih so štiri tujke. Poleg Slovenk Nine Jeriček in Ines Amon so novinke še Hrvatici Anita Benko in Valentina Blažević, Srbkinja Tamara Georgijev in Francozinja Laura Kamdop, tako da ima Krim sedem »legionark« (od prej še Hrvatica Vesna Milanović Litre, Bolgarka Elizabeth Omoregie in Makedonka Mirjeta Bajramoska).

»Imamo kakovostnejši igralski kader kot v minuli sezoni, zato upam, da bodo tudi rezultati temu primerni. Mavsarjevo na levem krilu bo težko nadomestiti, a verjamem, da bosta Polona Barić in Ines Amon to čim uspešneje počeli. To ne bo preprosto, saj sta stopili v velike čevlje. Kar se tiče Obradovićeve, je Georgijeva na levem zunanjem položaju boljša od nje,« ocenjuje Krimov trener Uroš Bregar, ki je s pripravami na novo sezono začel že 25. julija. Bregar priznava, da je osvojitev vseh domačih lovorik že kar »delovna obveznost (še posebej po neuspehu v minuli sezoni, ko je Krimu po 21-letni vladavini naslov slovenskega prvaka odneslo Zagorje), uvrstitev v evropsko ligo prvakinj pa nujnost: »Vsi trije naši tekmeci v kvalifikacijah imajo dober igralski kader in podoben proračun kot mi, zato bo veliko odvisno od dnevne forme in nekaj tudi od športne sreče. Najprej moramo opraviti s Slovakinjami, nato pa še s Poljakinjami, ki so zagotovo boljše od Italijank. Domače igrišče je lahko velik plus, a tudi minus zaradi dodatnega pritiska in bremene favorita. A verjamem, da bomo tudi temu kos in da imamo dovolj kakovosten kader za uvrstitev v glavni del lige prvakinj,« meni Bregar.