V novo šolsko leto bodo v ljubljanskem Biotehniškem izobraževalnem centru (BIC) danes zakorakali s celodnevnim živahnim dogajanjem na Špici. Na današnji prvi šolski dan pripravljajo brezplačno zabavno-izobraževalno in s kulinariko prežeto prireditev Ljubljano čutim: vonjam, okušam, slišim, vidim, tipam, na kateri bodo udeleženci lahko skozi vseh pet čutil dodobra spoznali zeleno prestolnico in njene značilnosti. »Skupna nit predstavitev je narava, skrb za varovanje okolja, učenje, pomen lokalne in sezonske hrane ter čutno zaznavanje Ljubljane,« so ob tem zapisali v izobraževalnem centru.

Živahen utrip bo Špico preplavil ob 10. uri, ko bodo dijaki centra začeli pripravo novega pekovskega izdelka v BIC Ljubljana – kruha zelenka s posebno zeleno sredico, ki ga bodo obiskovalci lahko tudi pokusili.

Med 10. in 15. uro se bodo na nabrežju Špice zvrstile delavnice, na katerih bodo udeleženci lahko izdelovali žabice iz papirja, zmaje iz različnih mas ali pa si z žabjimi motivi poslikali majice, lahko pa se bodo prepustili spoznavanju značilnosti zelene prestolnice s pomočjo vida, okusa, tipa, vonja in sluha. Obiskovalci se bodo med drugim pomerili tudi na kvizu Kako dobro poznaš Ljubljano, zeleno prestolnico Evrope, pobliže spoznali urbano čebelarstvo ali pa se med 11. in 13. uro udeležili »zelenih iger brez meja«. žir