Po dveh tekmah španskega prvenstva ima Granada eno točko.

Tekmeca Villarreal in Las Palmas sta bila zelo zahtevna. Novi trener Paco Jemez zahteva, da igramo napadalno, zato obramba ni najtrdnejša. Po remiju z Villarrealom smo proti Las Palmasu izgubili z 1:5, potem ko smo imeli po prvem polčasu remi 1:1. V klub so prišli novi igralci na posodo iz Arsenala, Manchestra Uniteda in Chelseaja, ki so kakovostni, a se moramo še uigrati, zato nas čaka še veliko dela.

V nasprotju z lansko sezono, ko v drugem delu niste veliko igrali, ste letos v polnem tekmovalnem ritmu?

V lanski sezoni sem igral na prvih 17 tekmah, nato me je iz ritma vrgla poškodba, ki se je zgodila po tekmah z Ukrajino. Ko igraš v klubu, si bolje pripravljen in samozavesten tudi v reprezentanci. Menim, da sem dobro pripravljen.

Zelo pomembna bo že tekma v Litvi.

Pred nami je sicer deset tekem, a to je ena najpomembnejših, ker bi nam zmaga dala zagon in samozavest ter prinesla pozitivno vzdušje pred dvobojema s Slovaško in Anglijo oktobra v Stožicah.

Kakšna je pripravljenost reprezentance na začetku sezone?

Selektor je že povedal, da je zadovoljen z našo pripravljenostjo, predstavami in minutami v klubih. Zdaj moramo to le še povezati v reprezentanci. Ker se dobro poznamo, je teden dni dovolj, da se uigramo in osredotočimo na tekmeca.

Ali se obetajo kakšne spremembe v igri Slovenije?

Svojo igro skušamo graditi na dobrih predstavah, kakršna je bila druga z Ukrajino v dodatnih kvalifikacijah v Mariboru, ko smo bili samozavestni in je bil odnos pravi. Če bomo igrali na takšni ravni, se lahko kosamo z vsakim. Velik poudarek bo na čim več dobljenih dvobojih in osvojitvi čim več žog v zvezni vrsti, ker to ekipi daje zagon in prinaša prednost v igri. Skušali bomo igrati hitreje, kot smo doslej.

Strokovni štab je okrepil Tomaž Kavčič, s katerim ste odlično sodelovali že v mladi reprezentanci.

Vsi smo zelo veseli, da je Tomaž z nami, saj je zelo dober poznavalec nogometa in vrhunska osebnost. Vsi, ki smo igrali v mladi vrsti, imamo nanj le lepe spomine, zato lahko k članski reprezentanci doda le pravo energijo in je velika pridobitev za ekipo.