Hokejska reprezentanca je neprepričljivo opravila edini preizkus pred četrtkovim začetkom kvalifikacij za nastop na prihodnjih zimskih olimpijskih igrah, ki bodo čez dve leti v Pjongčangu. Risi so na Bledu z 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:1) v podaljšku klonili proti starim znancem Italijanom, s katerimi so se aprila uvrstili v elitni razred svetovnega hokeja. Za gostitelje je edini zadetek ob številčni prednosti prispeval vodilni zvezdnik Anže Kopitar.

Generalka pred odhodom na prizorišče predolimpijskega turnirja v Minsk bi morala koristiti selektorju Niku Zupančiču, ki je preizkusil taktične zamisli. Zupančič bo v Belorusiji ob tradicionalno nedotakljivem trojčku Jeglič-Tičar-Sabolič najverjetneje poskusil z napadalnima kombinacijama med Kopitarjem, Urbasom in Ž. Pancetom ter Muršakom, Ograjenškom in Verličem. Zadnjo šesterico igralcev je uigraval tako na treningih kot na tekmi s skromno Italijo, ko je Slovenijo ob očitni premoči mučila neučinkovitost, kakršne si v Minsku ne bo smela privoščiti. Minute na ledu sta si pričakovano razdelila prva kandidata za številko ena. Gašper Krošelj je bil v uvodnih 40 minutah skorajda brez dela, Robert Kristan pa je najprej prejel izenačujoči gol iz kazenskega strela, v podaljšku pa je klonil že po desetih sekundah igre.

Selektor Zupančič je po tekmi razkril dokončni seznam potnikov na zahteven turnir v Belorusijo, kjer se bo le zmagovalec uvrstil v olimpijski Pjongčang. Med sprva devetimi povabljenimi branilci bosta doma ostala Žiga Pavlin in Klemen Pretnar, od napadalcev pa reprezentančnega dresa ne bodo oblekli Žiga Pešut, Andrej Hebar in Eric Pance. Slovenija bo kvalifikacijski turnir za olimpijske igre odprla v četrtek ob 14. uri, ko se bo pomerila s Poljsko. V petek jo čaka obračun z Dansko, ki je po Zupančičevem mnenju prvi favorit turnirja, v nedeljo pa sledi še sklepno dejanje proti gostiteljici Belorusiji.