Odgovor:

Opremiti sobo mali šolarki je vedno prijeten kreativni izziv! Narisala sem vam predlog umestitve pohištva v prostor tako, da deklici ostane čim več prostora za igranje in da lahko z rastjo deklice v najstnico z minimalnimi spremembami spreminjate funkcionalnost opreme v sobi.

V predlogu sta garderobni omari umeščeni takoj za vrati. Predalniki in odprte poličke, ki so umeščeni v nizu poleg garderobne omare, naj ne bodo višji kot 120 centimetrov in globoki 40 centimetrov. Postelja naj bo standardnih dimenzij 90 x 200 centimetrov. Ob okno lahko umestite manjšo pisalno mizo, nastavljivo po višini in s tem nekaj let prilagodljivo otroku. Stol je lahko pravi mali pisarniški stol, prav tako prilagodljiv po višini in naklonu naslonjala.

V levem kotu sobe naj bo kotiček, namenjen igranju. Morda na steno pritrdite pravo šolsko tablo za risanje in pisanje! Predlagam vam, naj bo pohištvo bele barve, stene, zavese, posteljnina in tudi stol pa so lahko živih barv, saj so hitro zamenljivi glede na spreminjajoče se želje deklice.

Upam, da vam bo predlagana rešitev v pomoč pri opremljanju sobice za malo šolarko!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.