Potem ko sta oblikovalca z različnih koncev sveta združila vizijo doma, kjer vlada harmonija, je nastala edinstvena skupna kolekcija visokokakovostne keramike, stekla in tekstila za dom, ki s svojimi barvami in mehkimi oblikami ustvarja nežno vzdušje ter nas vabi, da se prepustimo ritualom domačega življenja. Kolekcija Ittala X Issey Miyake je za podjetje Iittala in oblikovalski studio Miyake Design Studio prvo takšno sodelovanje med blagovnima znamkama.

Taktilna igra tekstila in peterokrakih oblik

Partnerstvo med blagovnima znamkama Iittala in Issey Miyake je idealno, ker ju družijo podobne vrednote in oblikovalska filozofija. Iittala predstavlja mojstrstvo brezčasnih oblikovalskih ikon, Issey Miyake pa je svetovna blagovna znamka, znana po inovativnih oblačilih, ki presegajo modo in trende. V procesu oblikovalskega razvoja se je pri obeh ekipah ves čas izražala močna naklonjenost do narave, ročnega dela, preprostosti oblik in novih tehnologij. Kolekcija obsega 30 izdelkov.

Taktilna igra tekstila in peterokrakih oblik steklenih in keramičnih predmetov nas vabi, da se dotaknemo in potipamo material. Navdih za barve je dalo prebujanje pomladi in razcvetanje rož. Izdelke iz tekstila so ustvarili na podlagi izvirnih tehnik in pregibanja ter plisiranja Isseyja Miyakeja, ki se jih pri njegovih oblačilih uporablja od poznih 80. let 20. stoletja. Izbran je bil najboljši material, ki obdrži izbrane zgibane in plisirane oblike ter je tudi preprost za vzdrževanje. Izdelki iz tekstila se spremenijo iz dvodimenzionalne v tridimenzionalno obliko, kar spominja na svet, ki se odpre.

Primarni materiali in preprosto oblikovanje

»Veseli nas, da slovenski javnosti predstavljamo izjemno zanimivo kolekcijo Iittala X Issey Miyake, ki bo zagotovo popestrila marsikateri ambient ali trendovsko opremljeno domačo kuhinjo. Izbirate lahko med vazami, posodicami za male svečke, skodelicami, krožniki in pladnji, ki jih barvno dopolnjujejo pogrinjki, prtički, nadprti in namizne rože iz tekstila, dodatno pa kolekcijo sestavljajo še prevleke za blazine ter čudovite priročne torbe. Z mehkimi oblikami bodo ti inovativni in brezčasni izdelki zagotovo ustvarili nadvse prijetno vzdušje v vsakem prostoru vašega doma,« je povedala Marijana Dajčman, izvršna direktorica v družbi Unicommerce, Andrej Kovačič iz razstavno-prodajnega salona notranje opreme id:doma pa je ob tej priložnosti dodal, da bi bilo težko najti katero od znamk za notranjo opremo, ki bi bila japonskemu modnemu oblikovalcu bolj pisana na kožo kot prav Iittala. »Uporaba primarnih materialov in preprosto minimalistično oblikovanje, ki v strukture in oblike lovi naravo, je Issey Miyake iz svojih modnih kolekcij čutno vlil v dodatke za interjer.«