Najbolj zanimiva tekma 7. kroga nogometnega prvenstva je bila na sporedu že v petek zvečer. Gorica je gostila Domžale, ekipi pa sta bili pred tekmo s 13 točkami izenačeni na drugem mestu lestvice. Vodilna Olimpija je imela še dve točki več.

Gorica si je od samega začetka zmage bolj želela kot Domžale, ki so pred tekmo tudi uradno ostale brez Matica Črnica, ki je odšel k Matjažu Keku v Rijeko. Domžale so tako ostale brez najboljšega in najbolj kreativnega igralca v moštvu.

Pri Gorici je blestel Sandi Arčon, ki je že v 6. minuti dosegel prvi gol na tekmi. Rezultat se do polčasa ni spreminjal, Elvis Bratanović pa je v 61. minuti rezultat izenačil in Domžale vrnil v igro in boj za vrh prvenstvene lestvice.

A Arčon je kmalu zatem udaril še drugič, prepričljivo zmago s 3:1 pa je potrdil Kapič. Gorica bo tako vsaj do jutri vodilna v državnem prvenstvu, saj ima točko več od Olimpije, ki jo jutri čaka tekma s Koprom.

Radomlje še čakajo na prvo zmago, a so izvlekle vsaj točko

Nogometaši Radomelj tudi pod novim trenerjem Janezom Žilnikom še niso našli poti do prve zmage po povratku v prvo ligo. Tokrat so v prvi tekmi sedmega kroga gostili Krško in gledalcem pripravili všečnih 90 minut nogometa.

A rezultat dolgo ni izgledal obetavno, saj so gostje še v 88. minuti vodili z 2:1, nato pa je Radomljam Igor Barukčič iz enajstmetrovke v 89. minuti priigral zelo pomembno točko v boju za obstanek. Za Radomlje je zadel še Stojilković, za Krško pa Baskera in Kramarič.