Dovolj zgovorna je tudi naslednja Bezjakova izjava: »Ne bomo pokleknili pred sodiščem.« Komisija tako ostaja na svojem stališču o primernosti Planinčeve za novo direktorico kljub sodbi upravnega sodišča, ki je dokaj jasno namignilo, naj občinski svet še enkrat dobro premisli o svoji izbiri.

Predmet spora so predvsem delovne izkušnje Planinčeve na področju kulture. Tako kot Ceglarjeva in svet javnega zavoda tudi sodišče v svoji drugi sodbi ugotavlja, da iz (pomanjkljive) obrazložitve občine in dokazil, ki jih je priložila Planinčeva, ni mogoče z gotovostjo zaključiti, da res izpolnjuje zahtevani pogoj tri leta delovnih izkušenj na področju kulture. Nasprotno pa sta komisija in občinski svet prepričana, da je vodenje projektov o vplivu trapistov na posavsko podeželje, o lectarstvu in medičarstvu, večletno sodelovanje v amaterskih kulturnih društvih in vodenje prireditev povsem dovolj za zahtevano kulturno izkušenost.

Bezjak, ki je tudi predsednik krajevne skupnosti Brestanica (mimogrede, tudi Planinčeva je po rodu iz Brestanice), ob tem zagotavlja, da nima osebno prav nič proti Ceglarjevi. Hkrati pa dodaja, da je prav ona odgovorna za to, da je brestaniški grad Rajhenburg, s katerim Kulturni dom Krško upravlja od leta 2012, še vedno brez parkirišč in razsvetljave. Čeprav je jasno, da je to stvar občine, po njegovem mnenju odgovornost nosi direktor javnega zavoda.

Po drugi strani Ceglarjevi pomanjkanja izkušenj z delom v kulturi ali neuspešnega vodenja kulturnega hrama res ne gre očitati. Krško kulturo je v svojih dveh mandatih želela dvigniti na še višji nivo. V programu Kulturnega doma tako skorajda ne boste našli komercialnih komedij ali hopa cupa glasbenikov, zagotovo pa ne v kakšnem abonmaju. Si je pa očitno s svojo, kot ji je menda večkrat očital krški župan Miran Stanko, »trmo in svojeglavostjo« vendarle nakopala gnev nekaterih lokalnih skupnosti pa tudi amaterskih društev, ki bi se rada videla v abonmajih skupaj s profesionalci iz SNG Drame ali Slovenskega mladinskega gledališča. Padali so tudi že očitki o favoriziranju Big banda Krško, ki ga vodi sopotnik Ceglarjeve in nekdanji občinski svetnik Aleš Suša in celo o njuni »privatizaciji« kulturnega doma.

Bitka za najvišji stolček v krškem hramu kulture tako še ni končana. Ceglarjeva ne bo popustila in se bo v primeru ponovnega imenovanja Planinčeve spet pritožila. A kot napoveduje Bezjak, se tudi komisija ne da. »Bomo pa sodbo poslali na vrhovno sodišče. Nihče iz Ljubljane nam ne bo diktiral, kdo naj vodi naš kulturni dom.«