Prepoved burkinija na plažah južne Francije je razburila tudi nekatere zvezdnice. Med njimi je najglasnejša francoska igralka Isabelle Adjani, ki je prepoved burkinija označila za »smešno in nevarno« ter dodala, da je to poteza, ki podarja asa v rokav islamistov in skrajnih desničarjev. 61-letna igralka je v mladosti veljala za najbolj slavno in fatalno francosko igralko. Nekdanja partnerica Daniela Day-Lewisa, s katerim ima sina, je hčerka alžirska priseljenca in Nemke. Njena starša sta se spoznala tik po drugi svetovni vojni, ko je bil njen oče, sicer Berber, v francoski vojski. Adjanijeva je vedno stopila v bran človekovih pravic in francoske liberté, tudi sedaj je v intervjuju za francoski časopis Journal du Dimanche dejala, da se ob tej prepovedi počuti nelagodno: »Ženskam ne moremo prepovedati, da bi hodile na plažo, pa naj bodo oblečene še tako nazadnjaško in šokantno.« Še bolj kot prepoved pa jo skrbi debata, ki se je razvnela ob tem, saj je prepričana, da je to le olje na ogenj vzpona francoske skrajne desnice pred predsedniški volitvami prihodnje leto.

Isabelle Adjani pa ni edina zvezdnica, ki je protestirala proti prepovedi nošenja burkinija. Ameriška igralka Susan Sarandon je ob fotografijah incidenta na plaži v Nici tvitnila, da je vse skupaj »j.... noro«. »Francija, koga in kaj pravzaprav varujete?« Avstralski komik Nazeem Hussain je na njen komentar odgovoril, da se ve, »kdo s policijo nadzira, kako so oblečene ženske: IS in talibani«. Oglasile so se tudi članice feministične organizacije Femen, ki menijo, da je »burkini seksističen, a je njegova prepoved napoved diktature«.

Veliko bolj praktično pa se je problema lotil francoski podjetnik Rachid Nekkaz, ki je v zadnjih letih plačal skoraj 200.000 evrov kazni žensk, ki so jim izdali plačilne naloge zaradi nošenja burk in burkinija v Franciji, Belgiji in Nemčiji. Dejal je, da je sicer proti takemu zakrivanju žensk, a podpira pravico žensk, da nosijo taka oblačila, zato se mu zdi narobe, da Francija ne spoštuje osnovnih svoboščin. Ob vsaki novi prepovedi pripravi čekovno knjižico.