Slednja izjemno priljubljena aktivnost med punk-rock koncerti je razlog, da so organizatorji število prodanih vstopnic omejili na pet tisoč, kar je več kot enkrat manj, kot je udeležencev festivala Metal Days (12 tisoč), ki tradacionalno poteka teden prej na isti lokaciji. Pet tisoč obiskovalcev je namreč zgornja dovoljena meja za postavitev festivalskega odra brez ograje med nastopajočimi in publiko, kar omogoča t.i. “stage diving”.

Poleg izjemne lokacije, kulinarične ponudbe, dolgega seznama nastopajočih skupin in vedno boljšega spremljevalnega programa se ravno skakanje skakanje z odra kaže kot kjučna aktivnost za nepopisno srečo povprečnega udeleženca festivala. Obiskovalci so letos prišli večinoma iz nemško govorečih držav, Velike Britanije, Belgije in Italije. Slovencev je bilo zgolj za vzorec.

Glasbeni program je ponudil nekaj izjemnih nastopov, med katerimi sta nemara najbolj izstopala zelo energična koncerta skupin Authority Zero in A Wilhelm Scream. Prava poslastica je bil koncert skupine Descendents, glasbenikov v zrelih letih, ki so z ustvarjanjem začeli že v 70. letih prejšnjega stoletja. Kalifornijski NOFX, ki so na tolminski oder stopili že v tretje, so pokazali svojo klasično zabavno predstavo, v kateri ni manjkalo zmerjanja in rasističnih šal. Resnici na ljubo se je v petih dneh festivala zgodil le en slab koncert. Zakrivili so ga Švedi Millencolin, bolje rečeno njihov pevec Nikola Šarčević, ki je imel ves čas koncerta težave z vokalom.

Festival je tudi v šesto prijetno presenetil s prijetnim obfestivalskim programom. Letošnja novost je bila rampa za rolkanje, ki je bila ves čas precej obljudena. Zaostajala ni niti bogata kulinarična ponudba. Letos so se obisovalci med drugim mastili z burgerji Hiše Franko, dimljenimi svinskimi rebri mobilne restavracije Flying Smoker, precej dobro pa je bilo posrkbljeno tudi za neljubitelje mesa. Cene obrokov so bile sicer prilagojene obiskovalcem z debelejšimi denarnicami.

Spoštovanja vredna odločitev organizatorjev, da število udeležencev omejijo na pet tisoč in s tem ohranijo pristno punk-rock koncertno izkušnjo, je torej prinesla še en prijeten festival, nabit z energijo in prijaznimi ljubitelji hitrih kitarskih melodij.