Pet dvobojev zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov je že končanih, edini slovenski predstavnik Bojan Jokić pa je bil z Villarealom neuspešen na zadnji stopnici pred ligo prvakov. Monaco je slavil že na El Madrigalu z 2:1, Špance pa je čakalo težko delo v kneževini. Napadi niso obrodili sadov, nato pa je v sodnikovem podaljšku Matteo Musacchio v kazenskem prostoru igral z roko, Fabinho pa je z enajstmetrovko potrdili napredovanje Monaca. Bojan Jokić ni bil v postavi, saj je že nekaj časa na izhodnih vratih Villareala, zaenkrat pa še ni znano, kje bo slovenski reprezentančni branilec nadaljeval kariero.

Tekma med Romo in Portom je bila poslastica torkove noči, obetal pa se je atraktiven obračun, saj sta se moštvi na Portugalskem razšli brez zmagovalca (1:1). Rimljani so bili v rahli prednosti, a se je tekma zanje začela katastrofalno. Felipe je zadel že v osmi minuti, nočna mora Rome pa se je šele dobro začela. V 39. minuti je Daniele De Rossi grobo pokosil Maxija Perreiro in si prislužil direkten rdeči karton, pet minut po odmoru je bil izključen še Emerson. Četa Luciana Spallettija se je znašla v rezultatskem zaostanku in z dvema igralcema manj na igrišču. Za Porto sta v zadnjih 20 minutah zadela še Miguel Layun in Jesus Manuel Corona, Roma pa bo zapravljeno priložnost še nekaj časa obžalovala.

Celtic je proti Hapole Ber Ševi hodil po robu. Na prvi tekmi v Glasgowu so slavili s 5:2, v Izraelu pa izgubili z 2:0. Hapoel je bil le še zadetek oddaljen od napredovanja, v 16. minuti je Radi zastreljal tudi enajstmetrovko. V zaključku je imel Ovidiu Hoban veliko priložnost za tretji gol, a se je izkazal vratar Craig Gordon.

Napredovanje proti Dundalku si je pred svojimi (divjimi) navijači zagotovila tudi Legia iz Varšave, Ludogorec pa v gosteh pri Victoriji iz Plzna ni imel večjih težav pri branjenju dveh zadetkov prednosti s prve tekme.

Danes bo na evropskih zelenicah še pet kvalifikacijskih dvobojev, pot v skupinski del lige prvakov bosta iskala tudi Kobenhaven Benjamina Verbića in Dinamo Zagreb, za katerega igra Petar Stojanović.