Simbolika barv ostaja ne glede na vse univerzalna. Tako tudi barvo rož povezujemo s čustvi, razpoloženjem. Z določeno barvo in vrsto cvetlice pa izrazimo tudi odnos do tistega, ki mu rožo podarimo in ga razveselimo.

Ko spregovori barva rože

Z rumeno rožo bomo osebi, ki jo bo prejela iz naših rok, sporočili, da ji želimo srečo in uspeh, podarili ji bomo prijateljstvo, a tudi ljubosumje. Rdeča roža ima rada mladost in močna čustva, kot sta ljubezen in strast. Izraža pogum, hrepenenje, spoštovanje in močno željo. Tudi z oranžno cvetlico lahko izkažemo ljubezen, prav tako cvet izraža simbol mladostne igrivosti. Za nekoga netipična barva cveta, za drugega pa barva zdravja in svežine. Zelena barva prinaša sporočilo lagodja, predanosti in tihega optimizma. Z rožnato barvo bomo osebi izpovedali ljubezen, strast. Mlado dekle, s šopkom rožnatega svežega cvetja, pooseblja milino in krhkost. Podobno kot barva sivke, simbol prefinjenosti in elegance. Če boste želeli z rožo obdariti muzo ali umetnika, podarite modro rožo, ki med drugim zmanjšuje tudi stres in skrb.

Kraljica vrtnica in energičnost sončnice

Vrtnica je kraljica, je prelepa roža z žametnim cvetom in ostrimi trni. Navadno je nežna in zapeljiva, tako da ljudje na prvi pogled ne opazijo njene moči. Zavidajo ji mnogo stvari, zato se pogosto znajde ujeta v mrežo spletk in obrekovanj. Njena nedostopnost jo lahko včasih omejuje tudi v ljubezni. Je roža, ki označuje plemenitost, dobrosrčnost, ki v določenih situacijah zna pokazati tudi trne. Ljubitelji orhidej se lahko izkažejo za sila muhaste in nerazumljive. Kajti orhideja se mora po svojih najboljših močeh družiti s čim več ljudmi. Ljudje, ki jim je najbolj všeč sončnica, so energični, pogumni, zelo iskreni, vitalni in pogosto dobre volje. Škodi jim le pretirana ambicioznost in trma. Zelo hitro se znajo razjeziti in nemalokrat do kolen zabresti v težave z drugimi, pogosto z nadrejenimi. Pogosto so egoistični, osredotočeni nase in precej neobčutljivi za težave drugih. Praktičen človek pa bo stavil na nageljne. Ljudje, ki jim je nagelj všeč, niso sanjači, z obema nogama trdno stojijo na tleh. Pomembna so jim plemenita dejanja, cenijo poštenost, iskrenost in vedno so pripravljeni pomagati. Romantiko najdejo v pravici in dolžnosti, njihove odločitve pa so racionalne, saj čustvom ne zaupajo in zato tudi težko verjamejo v ljubezen. Nasprotno od ljubiteljev šmarnic, ki veljajo za mirne, sramežljive in mile osebe. Krasi jih bujna domišljija, za svojo srečo pa potrebujejo ogromno ljubezni, pozornosti in opogumljanja. Težave imajo tudi pri navezovanju stikov, ko v svoj prostor spustijo nekoga, ga sprejmejo za svojega in je njihov do konca življenja. Sicer pa imajo ljubitelji teh drobnih cvetk radi spremembe, svoj prosti čas preživljajo aktivno, prav tako ljubijo lepoto in umetnost.

Trobentica, izgubljena v številkah

Ljubitelji trobentic so zagrizeni matematiki. So vestni in odgovorni, premetavanje številk in rutina jih ne moti – pravzaprav bi bili brez reda in urejenosti popolnoma izgubljeni. Čeprav na videz delujejo hladni in zadržani, imajo dobro srce in so vedno pripravljeni pomagati. Z nekaj več samozavesti, sproščenosti in spontanosti v življenju bi lahko zaživeli precej bolj umirjeno. S kakšno tehniko sproščanja, mogoče celo obiskom velnesa bi poskrbeli tudi za dušni mir. Nekoč so za hortenzije rekli, da so to rože za pomiritev sprtih ljubimcev ali zakoncev, šopek hortenzij pa naj bi prinašal mir v hišo. Rože z značilnimi lepimi velikimi cvetovi in vejami z velikimi nazobčanimi listi imajo navadno radi ljudje z bujno domišljijo in ljubeznijo do vsega, kar je lepo. Smisel za estetiko se odraža tako v načinu oblačenja kot tudi v domu, saj je vse tako, kot mora biti. Ljubitelji rastline, ki so jo pripeljali iz Japonske in Anglije, verjamejo, da je ljubezen najmočnejše čustvo na svetu, izvor vsega. S trmo se vzpenjajo po družbeni lestvici, žal pa jim primanjkuje predvsem potrpežljivosti in doslednosti.

Privlačnost lilije in čistost lokvanja

Lilije lahko vrtu ponudijo skoraj vse, kar si zaželite – obliko, eleganco in prekrasno paleto barv. Tako kot ljudje, ki obožujejo lilije. Ti so na pogled zelo privlačni, a hkrati tudi skrivnostni, pretkani in pogosto neukrotljivi. Na poti do zastavljenega cilja ne poznajo ovir, saj so iznajdljivi, pogosto gredo čez trupla in brez empatije lomastijo do vrha. Podobno kot ljubitelji tulipanov, ki so nekoliko zaljubljeni sami vase. Visokorasla cvetlica, ki na vitkem steblu dviga cvet k soncu, je podoba zaljubljenca, ki dviguje lice k soncu svoje ljubezni. Zato ne preseneča, da so ljubitelji tulipanov zelo priljubljeni pri nasprotnem spolu, svojo očarljivost pa znajo tudi izkoristiti. Ljubitelji lokvanjev, rastline, ki velja za simbol lepote, ljubezni, večnega življenja in čistosti, so navadno sila občutljivi ljudje z dokaj spremenljivim značajem. V iskanju novega znanja znajo slišati in videti, prav tako uspešno premagujejo ovire in se na vsakem koraku veselijo življenja. Ljudje so radi v njihovi družbi, saj znajo poskrbeti za odlično razpoloženje.