Pred dnevi smo poročali, da se bo obnova Dunajske ceste zavlekla v september, kar nam je zdaj potrdil tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Še enkrat je pojasnil, da jih je presenetila načeta voziščna konstrukcija pod asfaltom. Poudaril je, da četudi bi pred posegom naredili še več predhodnih raziskav o ustroju cestišča (vrtin) – naredili so jih šest –, ne bi bilo nič drugače.

»So stvari, ki jih ne moreš vedeti, dokler ceste ne odpreš,« je pojasnil in napovedal, da bodo vsa dela končali do 11. septembra. Danes oziroma jutri naj bi delavci Komunalnega podjetja Ljubljana (KPL) prešli na drugo stran vozišča in začeli obnavljati Dunajsko cesto v smeri proti Črnučam.

Da bo do konca obnove gneča znosnejša, pa bodo danes v križiščih z Dunajsko cesto postavili popolno zaporo Tolstojeve, Baragove, Dimičeve in Posavskega ulice. S tem se bodo rešili voznikov, ki na poti proti središču mesta z Dunajske ceste zavijajo na Baragovo ulico – in ustvarjajo zastoje –, čeprav postavljena signalizacija to prepoveduje. O tem, zakaj v vsem času obnove na križišču pri AMZS kljub množičnim kršitvam ni bilo na spregled nobenega policista, smo pobarali tudi na ljubljansko policijsko upravo, kjer so obljubili, da nam bodo odgovorili danes.

Pri LPT sicer obveščajo, da bodo zaradi zapore omenjenih štirih ulic v križiščih z Dunajsko cesto urejeni obvozi, promet po Dunajski cesti pa bo še naprej potekal le po enem voznem pasu v vsako smer. Po obvozni trasi bosta obratovali tudi avtobusni liniji 18 in 18 L, in sicer po Servisni cesti (Ulica Janeza Porente), Vojkovi cesti in Božičevi ulici ter enako v nasprotni smeri. Na Rotovžu pa meščane in obiskovalce prosijo, naj za pot v središče mesta čim več uporabljajo parkirišča P+R, mestne avtobuse in kolesa. val