Z enodnevno zamudo, ki jo je povzročilo brezvetrje, so sklenili nastope v razredu 470. Slovenki Tina Mrak in Veronika Macarol sta bili brez možnosti za kolajno v finalni regati, potem ko sta bili po pritožbi Japonk diskvalificirani v osmem plovu. V zaključnem dejanju sta z zmago dokazali, da spadata med najboljše na svetu, saj sta z napadalnim pristopom v cilj zapeljali prvi.

»Z zmago v regati za kolajne sva dokazali, da spadava v svetovni vrh in sva neupravičeno ostali brez kolajne. Ker sva zaradi diskvalifikacije ostali brez kolajne, je priokus še bolj grenak, a ne moreva nič, kolajne so podeljene. Pred zadnjim plovom sva vedeli, da ni realnih možnosti za odličje, naredili vse, kar je bilo potrebno za zmago. Tvegali sva, držali sva se leve strani, kot sva se dogovorili, in naredili vse, kar je potrebno, a preostali rezultati, da bi olimpijske igre končali višje od šestega mesta, se niso izšli v najin prid. Ne skrivava, da sva razočarani. V Rio sva prišli po kolajno, nisva je osvojili, toda to ne bo vplivalo na najini karieri. Kako naprej, se bova pogovorili doma,« je povedala Tina Mrak in dodala, da je torkove dogodke z diskvalifikacijo že pozabila.

Japonki, ki sta zakrivili diskvalifikacijo, ne bosta njuni prijateljici: »Ne bova ju ravno utopili v morju, je pa za naju vsaj zadoščenje, da po slabem nastopu v finalni regati nista osvojili kolajne.«

Za temperamentnima primorskima jadralkama je naporen teden. Na olimpijskih regatnih poljih so bile namreč vse dni težke razmere. Na oceanu je bil zelo močen veter, v zalivu pa zelo nestabilen. Slovenki sta se v vseh pogojih dobro znašli.