Danci, ki so v predtekmovanju dajali vtis, da v ekipi ni prave enotnosti, so se na Slovence temeljito pripravili in jih zlomili na prav vseh njihovih šibkih točkah. V slovenski igri je šlo narobe vse, kar je bilo mogoče. Slovenski adut je bila doslej prav obramba, saj je 37 golov običajno prejela na dveh tekmah. Tokrat je bil centralni obrambni blok, v katerem ima najpomembnejšo vlogo robustni Gaber, katastrofa, zato sta bila na prepihu tudi vratarja. Če slovenska vratarja ne zbereta vsaj deset, petnajst obramb, ekipa nima možnosti za zmago. V napadu ima Slovenija veliko kreativcev, a tokrat niti s hitrostjo in ustvarjalnostjo niso mogli kompenzirati vseh omejitev, ki jih imajo v telesni moči, višini in teži.

Ne glede na izpad v četrtfinalu je bila rokometna reprezentanca ob štirih nosilcih kolajn (Trstenjakova, Velenškova, Kauzer, Žbogar) najbolj prepoznaven del slovenske olimpijske odprave. Rokometaši so bili takšen povezovalni element med slovenskimi olimpijci kot hokejisti na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju. Skupno jim je tudi, da so oboji turnir končali v četrtfinalu. A je bil hokejski poraz s Švedsko precej manj boleč kot rokometni z Dansko, saj je bil pričakovan, ker je bil že četrtfinale presežek. Vstopnice za rokometno tekmo Slovenije so bile med najbolj iskanimi med slovenskimi olimpijci, poželi pa so veliko simpatij tudi v širšem rokometnem svetu. Ko ima država v olimpijski odpravi vsaj eno ekipo v igrah z žogo, sta njen ugled in vrednost precej večja, kot če so prisotni le športniki v individualnih panogah.

V rokometni reprezentanci, ki resnično odraža vse slovenske vrednote, se je s prihodom Veselina Vujovića spremenila miselnost, potem ko je ekipa pet let delovala po istem sistemu. Največja pridobitev olimpijskega nastopa je, da so se med najboljše izstrelili mladi igralci Blaž Janc, Miha Zarabec in Blaž Blagotinšek, v rezervi pa je še Nik Henigman. Njihova miselnost je drugačna, zmagovalna. V mlajših reprezentančnih kategorijah so se naučili, kako igrati in zmagovati tekme, ki prinašajo kolajne. Ko bo selektor Vujović naredil analizo tekme z Dansko, bo dobil odgovor, kateri so pravi igralci za takšne tekme.