Šesta tekma obeh reprezentanc na olimpijskem rokometnem turnirju se je začel atraktivno. Marko Bezjak je Slovenijo hitro popeljal v vodstvo, še hitreje pa je izenačila Danska in po neuspelem naslednjem napadu naših rokometašev v tretji minuti povedla z 2:1. Vodstvo Skandinavcev je po izgubljeni žogi Slovenije v napadu in hitremu protinapadu, ki ga je uspešno izpeljal Casper Mortensen, nato naraslo na 3:1.

Slovenci so imeli v uvodu kar nekaj treme in nemalo težav v obrambi. Kljub temu so s pomočjo razpoloženih Vida Kavtičnika in Bezjaka izenačili na 5:5 ter imeli celo priložnost, da znova povedejo, a tega niso zmogli izkoristiti. Danci so odgovorili s tremi zaporednimi goli (8:5), zaradi česar je slovenski selektor Veselin Vujović v vratih Gorazda Škofa nadomestil z Urbanom Lesjakom, organizacijo igre pa namesto Urošu Zormanu prepustil mlademu Mihi Zarabcu.

V 14. oziroma 15. minuti sta bila izključena Blaž Blagotinšek in Vid Poteko, a so njuni soigralci zdržali in tekmecu niso dovolili, da pobegne (10:8). V 23. minuti je imel Zorman celo odlično priložnost za izenačenje na 11:11, vendar so španski sodniki zaradi prestopa njegov gol razveljavili. Na drugi strani je dvakrat zapored zadel Henrik Toft Hansen in Danska je znova pobegnila na +3. To prednost je ohranila vse do konca prvega polčasa (16:13), v katerem sta bila pri Sloveniji s štirimi goli najbolj razpoložena Kavtičnik in Bezjak, prav toliko pa sta jih pri Dancih dosegla Hansen in Morten Olsen.

Po slabem prvem polčasu še slabši drugi

V začetku drugega polčasa se je slaba igra slovenskih rokometašev nadaljevala. Če jim je v napadu še nekako steklo, pa to nikakor ni veljalo za njihovo predstavo v obrambi. Tako je v 35. minuti na 20:15 povišal Lasse Svan, minuto kasneje pa se je po golu Mortensena na semaforju že izpisal rezultat 22:16 za Dansko. Selektor Vujović je svoje izbrance skušal predramiti z minuto odmora, a zaman. Napake so ostale, svoje pa je dodal še nasprotnikov vratar, ki se je razigral in nanizal nekaj ključnih obramb.

Da je za Slovenijo olimpijskih sanj konec, je bilo malodane jasno že v 38. minuti, ko je Olsen povišal na 23:16, nekaj minut kasneje pa je prednost že narasla na kar +9 (26:17). To je zadostovalo, da so Danci tekmo mirno in brez vsakršnih težav pripeljali do konca in se zasluženo veselili zmage s 37:30 ter uvrstitve v polfinale.