Fotografija je v hipu postala internetni hit in vsi tekmujejo, kdo bo dodal bolj zabaven pripis. Recimo: »Bolt med tekom naredi selfie in zmaga.« Zdi se, da je vse v zvezi z najhitrejšim človekom na svetu zabavno kot ta fotografija. Tudi to, da so zaradi njegove zmage in glasnega navijanja evakuirali terminal na newyorškem letališču JFK misleč, da gre za teroristični napad.

Ali pa to, da mu je norveški novinar med novinarsko konferenco, ki niti ni bila to, temveč zabava, dejal, da nima vprašanja, temveč bi le rad povedal, da ga ima rad. Tekač je nato odplesal sambo z napol golimi Brazilkami. Jamajčani se že sprašujejo, ali je Bolt večji kot legendarni Bob Marley. Trenutno so mnenja še različna.

Tridesetletnik je mamin sinko

Toda ob zmagoslavnih trenutkih ob 29-letnem tekaču niso žena in otroci, temveč mama. Usain Bolt je kljub svoji veličini mamin sinko. Mama Jennifer, nekdanja tekačica, celo nastopa v reklamnem animiranem filmu, ki ga je z Boltom v glavni vlogi posnel Getorade. Prizor opisuje dogodek, ko je 15-letni Bolt pred nastopom na svetovnem mladinskem prvenstvu zaradi treme jokal v slačilnici, a ga je mati potolažila in od tedaj dalje le še zmaguje.

Seveda so tako kot pri mnogih športnikih prav starši zaslužni za Boltov uspeh. Ko je mama videla, da je njen desetletni sin na tekaški progi hitrejši od nje, je vedela, da ga mora poslati v šolo, kjer bo lahko treniral. Dobil je štipendijo v 14 kilometrov oddaljeni šoli in njegov oče Wellesley ga je vsako jutro ob pol šestih odpeljal v šolo in na treninge. Zabičal mu je, da je šolnina predraga, da bi jo zapravil z lenobo, in naj nikar ne šprica treningov, da bi igral videoigrice. Bolt je še pred petimi leti priznal, da je malce odvisen od igranja igre Call of Duty.

Zanimivo je, da starši še vedno živijo v malem kraju Tralawny, kjer se je Usain rodil. Njegov oče, ki je delal na kavnih plantažah, ima zdaj v kraju trgovino in nima nobene želje, da bi se preselil v mesto. Kako ne – po Boltovi zmagi v Pekingu so v vasi dobili tekočo vodo, asfaltirane ceste, ambulanto, novo šolo in športno igrišče. Mama Jeniffer je za to sinu seveda hvaležna in ob tem ne pozabi povedati, da sin kljub slavi in uspehu še vedno posluša svoje starše.

Mama Jeniffer napovedala sinovo poroko

Mama je celo tako dominantna, da je na CNN nekaj dni pred olimpijado razpredala o tem, kdaj in s kom naj bi se poročil njen sin. Usain Bolt je uradno samski, ker se želi osredotočiti le na šport. Toda aprila je dejal, da bi se do svojega 35. leta rad poročil. Ob tem je dodal, da bo težko izbral dekle, ker »je ob taki slavi težko biti le z eno žensko, saj se dekleta dobesedno mečejo pred mene«. Zato ni prepričan, zaradi kakšnih razlogov bi dekleta rada bila z njim. Ob tem je še dodal, da če se poročiš mlad, ne izživiš svoje mladosti.

Mama pa je slišala le tisti del sinove izjave, da bi se rad poročil do svojega 35. leta. Takoj je hitela izjavljat, da se bo njen sinko po olimpijadi v Riu gotovo ustalil in imel otroke. »Vem, da bo to storil, ker mi je mnogokrat dejal, da si bo ustvaril družino,« je zatrdila. Do zdaj se ne ve, ali ima Bolt resno dekle, ki jo neverjetno dobro skriva pred javnostjo, ali pa se bo po olimpijskih igrah začel največji resničnostni šov iskanja žene za Usaina Bolta.