Slovenija je tekmo začela zelo dobro in z goli Marka Bezjaka, Vida Kavtičnika in Blaža Janca povedla s 3:0. Nemci so prvi zadetek dosegli šele po dobrih sedmih minutah igre, a se po napakah Slovencev nato približali na le zadetek zaostanka. Sledila sta dva nova uspešna napada, v katerih sta zadela Vid Poteko in Dean Bombač, ki sta svoji ekipi znova zagotovila prednost treh golov (5:2). Vendar pa slednja ni trajala prav dolgo. Nemci so namreč izkoristili dve zaporedni tekmečevi izključitvi in v 17. minuti z zadetkom Paula Druxa prvič na tekmi prišli do izenačenja (5:5).

Ponovno je Slovenija povedla po uspešno izvedeni sedemmetrovki Bombača, na 8:6 pa je povišal Matej Gaber. A Nemci so hitro odgovorili in z dvema zaporednima zadetkoma v 23. minuti spet izenačili (8:8), slovenskega selektorja Veselina Vujovića pa prisilili v minuto odmora. Kmalu po njej so Slovenci na igrišču imeli dobro minuto kar dva igralca več, kar pa niso izkoristili. Nasprotnik je prišel celo do novega izenačenja (11:11), vendar je nato za minimalno prednost pred glavnim odmorom poskrbel Jure Dolenec.

V drugem polčasu je s svojim prvim zadetkom na 13:11 povišal Miha Zarabec, vendar pa so se v nadaljevanju v igro Slovenije prikradle napake, svoje pa je dodal tudi razpoloženi nemški vratar Andreas Wolff. Nemčija je tako v 36. minuti z golom Tobiasa Reichmanna sploh prvič na tekmi povedla (15:14), že v naslednjem napadu pa povišala na + 2. Sledila je minuta odmora na zahtevo slovenskega selektorja, ki pa ni pomagala, saj so Nemci po njej dosegli nov gol, v 42. minuti pa vodili že z 19:15.

Slovenija se je nato vse do konca srečanja trudila ujeti priključek, a bila neuspešna. Nemci so brez težav držali prednost treh oziroma štirih golov in se zasluženo veselili zmage z 28:25.

Najboljši strelec v slovenski izbrani vrsti je bil s šestimi goli Jure Dolenec, prav toliko pa jih je za Nemce dosegel tudi Uwe Gensheimer.