Monotonost treningov ste pred tednom dni razbili s tekmama v Celju, sedaj pa vas čaka turnir na Dunaju. Kako ste zadovoljni z dosedanjim potekom priprav?

Z novim selektorjem so prišli nov sistem igre, nove akcije in nov princip dela, tako da sta bila uvodna dva tedna za igralce precej naporna. Predvsem v psihičnem smislu, saj smo morali usvojiti precej snovi, da lahko na parketu uresničimo zamisli Igorja Kokoškova. Prvi tekmi sta bili kar solidni. Dobro je bilo predvsem to, da smo na drugi igrali bolje kot na prvi. To pomeni, da uresničujemo svoj cilj, ki je, da igramo iz tekme v tekmo bolje. K temu bomo stremeli tudi na Dunaju.

Očitno je bilo, da proti Portugalski in Belgiji kljub temu, da je šlo za prvi pripravljalni tekmi, niste varovali moči.

V reprezentanci je nova generacija, ki ima odliko, da je lahko izredno agresivna in igra hitro. Če bomo želeli biti uspešni, bomo morali to po najboljših močeh izkoriščati. V vsako tekmo gremo stoodstotno, drugega niti ne znamo. Kot sami vidite, igramo s štirimi nizkimi igralci. Sam sem se preselili na pozicijo štiri, na kateri že dolgo nisem igral. A sem se dobro ujel. Všeč mi je, da igramo hitro.

Ravno to, da ste se preselili na položaj krila, je morda največja novost v reprezentanci. Se je selektor glede tega z vami kaj posebej pogovoril?

Je. Takoj mi je dal vedeti, da me vidi na tej poziciji. Povedal je, da za hitro igro potrebuje nižje krilo in da sem jaz tisti, ki bo na tem položaju nosil največje breme. Odgovoril sem mu, da bom igral tam, kjer me bo potreboval. Všeč mi je že, da sem lahko zraven in pomagam reprezentanci. Če je to na poziciji štiri, se bom prilagodil in pomagal po svojih najboljših močeh. To je reprezentanca, kjer mora vsak podrediti lastne interese in delati tisto, kar selektor od njega zahteva.

Vam izkušnje iz mladosti v dani situaciji kaj koristijo?

Aleksandar Džikić me je pri Krki s štirice premaknil na trojko. Dejal mi je, da bom bolj dominanten kot visoki branilec, saj bom močnejši od vseh svojih nasprotnikov, kar bom lahko izkoriščal pri skoku in tudi drugih stvareh. Na poziciji štiri pa so takoj močnejši igralci. Res pa je, da sem v mlajših letih že igral na krilu.

V novi sezoni boste nastopali v turškem Banvitu. Zakaj ste se odločili za zamenjavo okolja?

S Partizanom sem imel pogodbo sklenjeno še za eno sezono. Že pred tem sem si rekel, da bom odšel le v primeru, če dobim boljšo priložnost. Banvit to gotovo je. Sploh če pogledamo, da je trener postal Sašo Filipovski, ki je znan po trdem delu in disciplini. Pričakujem, da se bom od njega veliko naučil. Vsako moštvo, ki ga je vodil, je spravil na višjo raven, igralci pa so pri njem vedno napredovali.

Vas je Aleksandar Džikić oziroma Partizan poskušal zadržati?

Moj odhod so potihoma pričakovali. Moral bi oditi že lani, a je prišlo do poškodbe in operacije ramena. Ostal sem še leto dni, sedaj pa je prišel čas slovesa. Vedno sem se želel preizkusiti v najboljših evropskih ligah in vesel sem, da mi to za zdaj uspeva.