Čeprav je za Brazilce navijalo 12.000 gledalcev, se Slovenci niso ustrašili razgretega vzdušja, ampak so hitro utišali dvorano in pokazali, da postajajo ekipa s predrznostjo zmagovalcev. Odkar je selektor Črnogorec Veselin Vujović, znajo napeto končnico obrniti v svoj prid. To je bila tekma, v kateri je v ritmu sambe plesala Slovenija, ne pa Brazilija. »Uživali smo pred polnimi tribunami in v razgretem vzdušju. Vsi živimo za take tekme, ne uživamo pa takrat, ko je v njej 50, 60 gledalcev. Upam, da bo tudi na naslednjih tekmah veliko gledalcev,« je bil navdušen krožni napadalec Matej Gaber.

Gostitelji so na vsej tekmi izid le dvakrat izenačili (1:1, 4:4) in se v finišu približali na dva gola zaostanka, a je vse njihove upe razblinil vratar Gorazd Škof (12 obramb). Potem ko so Brazilci leteli proti Poljakom, jih je Slovenija postavila na realna tla. »Brazilci so padli v našo zasedo. Ni bilo vse idealno, saj smo prejeli preveč golov in izgubili preveč žog. Po štirih osvojenih točkah smo lahko bolj mirni in sproščeni,« je menil vratar Gorazd Škof. Nestrpno že čaka tekmo tretjega kroga s Švedsko ob 0.50 po slovenskem času v noči s četrtka na petek, saj bo razkrila, koliko velja Slovenija in kako visoko lahko seže. Ker je Švedska izgubila uvodni tekmi z Nemčijo in Egiptom, ki je zmagoviti gol dosegel osem sekund pred koncem, bo pod še večjim pritiskom, da mora osvojiti dve točki, če želi ostati v boju za četrtfinale.

Blaž Janc, ki ga po talentu za rokometno igro primerjajo s hokejistom Anžetom Kopitarjem, košarkarjem Goranom Dragićem in nogometašem Zlatkom Zahovićem, je imel znova svoj spektakel, saj je zabil gol iz vseh šestih strelov. Čeprav je najmlajši, igra kot rutiner in je s 14 goli (strel 14:14) tudi najboljši strelec Slovenije. Na mestu organizatorja igre se je razigral Dejan Bombač (met 5:5) in tako malo razbremenil kapetana Uroša Zormana. »Obrambe, ki jo igrajo Brazilci, na treningu ne moreš natrenirati. Naučene akcije so nepomembne, ampak le inteligenca in individualna kakovost. Tega ima več Slovenija. Brazilci so premagali Poljsko z igro kraje žog, proti nam pa jim to ni uspelo. Veselim se naslednjih tekem proti evropskim reprezentancam, ker bolje poznamo njihov slog, zato pričakujem, da bo za nas nekoliko lažje,« je povedal Koprčan Dean Bombač. Slovenci malo že pogledujejo proti skupini A, iz katere bo tekmec v četrtfinalu. Francija in Danska zmagujeta po načrtu. V težavah so Hrvati, ki so po porazu s Katarjem premagali Argentino z golom iz sedemmetrovke deset sekund pred koncem. Argentinci so imeli napad za zmago, a so izgubili žogo in naredili grob prekršek.