Izjemno zahtevno posredovanje so morali danes opraviti trboveljski poklicni in prostovoljni gasilci v kraju Dobovec. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do nesreče zaradi neprilagojene hitrosti na lokalni cesti Dobovec–Trbovlje prišlo okoli sedme ure zjutraj.

Policisti so ugotovili, da je 55-letna voznica osebnega vozila seat vozila po lokalni cesti od naselja Dobovec proti Trbovljam. Pri vožnji po klancu navzdol iz ravnine v nepregleden levi ovinek ni prilagodila hitrosti in načina vožnje, saj je kljub zaviranju zapeljala čez peščeno bankino ob desnem robu vozišča, trčila v jekleno varnostno ograjo in zapeljala čeznjo po strmem pobočju v dolino, pri čemer se je vozilo večkrat prevrnilo in obstalo na strmem in težko dostopnem terenu. Voznica se je huje poškodovala.

Do razbitega avtomobila so prvi prišli trboveljski poklicni in prostovoljni gasilci, natančneje 6 pripadnikov Gasilskega zavoda Trbovlje in še šest iz PGD Trbovlje. Z njimi je bil tudi gorski reševalec. »Gre za zelo strmo pobočje, avtomobil se je ustavil šele ob deblih dreves, ki so jih tam podrli pred kratkim. Po strmini smo morali prenesti vse orodje, saj je bila voznica nezavestna ukleščena v vozilu, je pa dihala,« je razložil vodja izmene v Gasilskem zavodu Trbovlje Oto Špiler. Gasilcem je uspelo hudo poškodovano voznico s hidravličnimi škarjami izrezati iz zmečkane pločevine, nato pa so se lotili še zahtevnejšega prenosa poškodovanke na varno. Na nosilih so jo prenesli po nekoliko manj strmi poti, a so vmes morali uporabiti celo vrvno tehniko. »Posredovanje je bilo zahtevno, tudi vrvne tehnike ne uporabljamo prav pogosto, a smo vse uspešno izpeljali. Upamo, da bo z voznico vse v redu. Ko jo je v trboveljsko bolnišnico odpeljal rešilec, je bila še vedno nezavestna,« je še dodal Špiler.