T2. Kombinacija črke in številke v misli prikliče različne stvari. Če jo povežemo s filmom, najprej zagotovo pomislimo na drugi del filmske serije Terminator z Arnoldom Schwarzeneggerjem (krajše T2), če jo z avtomobili, na legendarni Volkswagnov »minibus« type 2 (krajše spet T2), če med seboj povežemo omenjeni avto in film, pa bi lahko našteli več kot 80 filmov, v katerih je precej vidno vlogo odigral tudi simbol hipijevskega gibanja v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja. Bil je sestavni del filmov, kot so Nazaj v prihodnost (Back to the future, 1985), Moj prijatelj Willy (Free Willy, 1993), Charliejevi angelčki (Charlie's Angels, 2000), Skoraj popularni (Almost famous, 2000), Vohunske spletke (Spy game, 2001) in številni drugi, glavno vlogo pa je odigral v z dvema oskarjema nagrajeni uspešnici Naša mala mis (Little miss Sunshine) iz leta 2006.

Sedmi član družine Hoover

Kako pomembna je bila njegova vloga v omenjenem filmu, pove že dejstvo, da so ga v številnih napovednikih poimenovali kar za sedmega člana malce nenavadne, celo čudaške družine Hoover, okoli katere se vrti celotna zgodba filma. V njej so še glava družine, oče Richard, ki vodi tečaje s tematiko, kako postati uspešen, kar sicer njemu samemu nikakor ne uspeva, njegova ves čas prezaposlena žena Sheryl, njen brat Frank, ki je homoseksualec in je skušal narediti samomor, z mamili zasvojen dedek Edwin ter najmlajša člana, sin Dwayne, ki noče govoriti, dokler ne izpolni življenjske želje – postati pilot, in sedemletna hči Olive, ki si želi zmagati na lepotnem tekmovanju. Ravno njena želja in vabilo na lepotni izbor mladih deklic pa sta tudi krivca, da v filmu tako vidno vlogo dobi sedmi član, Volkswagnov T2. Z njim se namreč celotna družina odpravi na pot do omenjenega tekmovanja, ki poteka na od njihovega domovanja v Novi Mehiki več kot 1200 kilometrov oddaljenem Redondo Beachu v Kaliforniji.

V znamenitem vozilu značilne rumene barve je posnetih ogromno kadrov, kljub številnim težavam na poti (med drugim avto že kmalu odpove, pri čemer družina ugotovi, da morajo za zagon vozilo na začetku vselej ročno potiskati toliko časa, da je zmožno prestaviti) pa na koncu vsi srečno prispejo na cilj. »Med snemanjem sem se popolnoma zaljubil v ta avto, tudi zaradi njegovih napak, saj ima skorajda človeške pomanjkljivosti. Zato smo tudi rekli, da je sedmi član družine. Sam ga jemljem kot pravega igralca v tem filmu,« je po koncu snemanja med drugim povedal Steve Carell, ki je v filmu upodobil strica Franka. Z njim se sicer strinjajo tudi drugi igralci, ki so za potrebe snemanja posameznih kadrov v vozilu večkrat v enem kosu preživeli tudi po več kot štiri ure.

Pet minibusov, od teh trije vozni

V filmu so sicer uporabili pet različnih vozil, saj so morali zaradi različnih kotov in tehnik snemanja nekatere posebej predelati. Trije »minibusi« so bili tudi vozni, dva pa statična, brez motorja. Idejo za uporabo tega vozila je sicer dobil scenarist Michael Arndt – prvič zaradi tega, ker se mu je zdel T2 zaradi svoje značilne oblike zelo praktičen za snemanje, drugič zato, ker se je karakterno izjemno ujemal s člani družine, tretjič pa zaradi tega, ker je v mladosti s prav takšnim vozilom tudi sam opravil podobno popotovanje. »Izbira je bila tako povsem enostavna in logična. In ne boste verjeli, tudi sam sem imel na popotovanju s tem vozilom povsem enake težave, kot jih predstavimo v filmu – odpovedala nam je sklopka, zataknila se je hupa, ki se je ni dalo utišati...« je pojasnil Arndt. In še to: na ameriško premiero filma so producenti povabili vse lastnike Volkswagnovih vozil T2, na predvajanje v kino na prostem pa se jih je pripeljalo več kot šestdeset.