Ovseni kosmiči so odlična in raznovrstna sestavina. Zmleti igrajo vlogo moke, kuhani so kot najboljši topel puding, namočeni v zlatem mleku pa hladen puding. Ovsenih kosmičev v tem receptu ni treba kuhati, saj se v štirih urah ali več – idealno kar če noč – napijejo mleka in odlično zmehčajo. Pripravite jih lahko tudi za štiri dni vnaprej, pred postrežbo jih le okrasite z medom in sadjem in zajtrk, malica ali osvežujoča lahka večerja je pripravljena.

Zakaj zlato mleko? Zaradi kurkume. To je čudežna začimba, ki je telesu izredno koristna, zato njeno uporabo toplo priporočajo. Značilna je tudi njena živo rumena barva, od tod pa tudi ime, saj mleko čudovito obarva. V mleko pa ne dajte le kurkume, ampak tudi ingver, cimet, kardamom in med.

Za pripravo recepta lahko uporabite katero koli mleko. Ovsene kosmiče lahko pred postrežbo okrasite z najljubšim sadjem, z jagodami, borovnicami in breskvami. Verjamem, da bi bilo odlično tudi z izkoščičenimi češnjami, robidami, malinami…

Več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/

RECEPT

SESTAVINE (za 2 osebi)

0,5 l mleka

1 žlica medu in še nekaj medu za okras

2 žlici vroče vode

1 žlička kurkume

1/4 žličke mletega ingverja

1/4 žličke kardamoma

1/4 žličke cimeta

140 g ovsenih kosmičev

4 žlice svežih borovnic

1 breskev

PRIPRAVA

Najprej pripravite zlato mleko. V skodelici zmešajte ingver, kardamom, cimet, kurkumo, žlico medu in vročo vodo ter dobro premešajte. Dodajte mleko in premešajte.

Ovsene kosmiče razdelite v dve skodelici. Dolijte zlato mleko in premešajte. Skodelici pokrijte in postavite v hladilnik.