Veter včeraj ni krojil olimpijskega sporeda le teniškim igralcem in veslačem, kjer so bili valovi tako visoki, da so zalivali čolne, zato so po dve urah prestavljanj ostali brez tekmovanj, ampak tudi kajakašem in kanuistom na divjih vodah v kvalifikacijah slaloma. Čeprav je kajakaški center v Deodoru od središča olimpijskega dogajanja in morske obale oddaljen več kot 40 kilometrov, je tudi v hribih pihal tako močan veter, da so začetek kvalifikacij prestavili za eno uro.

Krotilci brzic se niso posebno razburjali. Vajeni so prestavljanja in odpovedovanja tekmovanj zaradi premočnega vetra, poplav ali celo terorističnega napada. A enourna zamuda jim je spremenila ritual priprave, zato so med čakanjem v šotorih predvsem zdolgočaseno pogledovali na uro, kdaj se bo vse skupaj začelo. Enourno preložitev tekme je najbolje izkoristil vodja slovenske reprezentance Iztok Čop, ki se je odpeljal v soseščino na ogled nastopa Boštjana Mačka v streljanju na glinaste golobe. Najstarejši slovenski olimpijec ni blestel, saj je po prvem dnevu na 26. mestu in brez možnosti, da ponovi sedmo mesto iz Londona.

V pravem nogometnem vzdušju, za katerega so poskrbeli Brazilci na skoraj polnih tribunah, je večina tekmovalcev dirkala na vso moč brez taktiziranja. Slovenski začetek kanuista Benjamina Savška in kajakaša Petra Kauzerja je bil malo zadržan, saj je jutri pomembnejši dan s polfinalom in finalom. Savšek je večino dela za uvrstitev v polfinale opravil že v prvi vožnji, kjer je kljub dvema dotikoma dosegel sedmi izid. »Led je prebit, zdaj mi bo lažje. Škoda, da sem v prvi vožnji na težki kombinaciji naredil napako in izgubil veliko časa. V drugem nastopu sem se osredotočil na odpravljanje napak. Pomembno je zgolj napredovanje v polfinale, kjer bo povsem drugačna postavitev, a tudi v kvalifikacijah je bila že zahtevna. Uvodno dejanje ni bilo tako lahko, da bi s progo opravil z levo roko,« je povedal Benjamin Savšek, ki je dan končal na četrtem mestu.