Japonski znanstveniki so v gozdovih Papue Nove Gvineje in Fidžija odkrili dve novi vrsti mravelj, ki so jih tako spominjale na zmaje lika Khaleesi iz televizijske nanizanke Igra prestolov, da so ju poimenovali Pheidole drogon in Pheidole viserion. Ti vrsti mravelj imata na območju hrbta in ramen bodicam podobne izbokline, ki rastejo iz hrbtenice, pod njima pa nenavaden sklop mišic, so znanstveniki opisali v razpravi, objavljeni v zborniku PLOS One. Sprva so mislili, da so se hrbtenice z »bodicami« razvile zgolj kot obramba pred plenilci, ko pa so pod njimi našli mišice, so prišli do sklepa, da jim verjetno poleg tega pomagajo pokonci držati ogromne glave.

»Hrbtenice gotovo služijo tudi kot obrambni mehanizem, ne vemo pa, kako so se sploh razvile. Hrbtenica v zadnjem delu nima mišic kot na primer ramena, zato so ta morda pomemben podporni mehanizem za držanje glave pokonci,« eno možnost opisuje Eli Sarnat, vodja raziskave na Inštitutu za znanost in tehnologijo v Okinavi. Strokovnjaki se strinjajo, da bodo za potrditev te teorije morali opraviti še ogromno raziskav.

Sarnatu je pri poimenovanju mravelj sprva pomagala žena, a so drugi znanstveniki preglasili njen sicer dokaj klasičen predlog. Ker so vsi veliki oboževalci serije Igra prestolov, barva mravelj pa jih je spominjala na dva od zmajev, ki v njej nastopata, so se na koncu odločili za modernejši in malce bolj neformalen predlog.