Čeprav je imenovanje Marijana Pušnika za trenerja Hajduka v začetku letošnjega junija med navijači dalmatinskega ponosa vzbudilo kar nekaj negodovanja, pa Korošec iz dneva v dan v Splitu postaja bolj priljubljen. K temu je veliko pripomoglo tudi napredovanje v 3. krog kvalifikacij za evropsko ligo kot tudi uspešen uvod v hrvaško prvenstvo.

»Če bi bil naš nasprotnik Bayern, bi verjel v naše napredovanje,« je pred včerajšnjim gostovanjem samozavestno napovedoval Pušnik, pri tem pa bil deležen nemalo začudenih pogledov, celo posmeha. A sinoči se je najbolj smejalo prav 55-letnemu Pušniku, ki se s svojimi varovanci iz Ukrajine vrača z visoko zmago 3:0 proti Oleksndriji. »Pušnik taktično uničil Ukrajince«, »Čudež Hajduka – Ukrajinci že na kolenih, čeprav nimajo pojma, kakšen pekel jih čaka na Poljudu,« navdušeno pišejo hrvaški spletni mediji.

Splitčani so do visoke in zaslužene zmage prišli po izvrstnem drugem polčasu, v katerem so dosegli vse tri gole. Med strelce so se vpisali Marko Ćosić v 52., Ante Erceg v 82. in Frank Ohandza v 90. minuti.

»Moja ekipa je je odigrala veličastno in si je zaslužila zmago s takšno razliko. Naša igra je bila na visoki ravni. Vedeli smo, kako igra nasprotnik. Dolgo smo jih opazovali in analizirali. A nekaj je analizirati tekmeca s pomočjo video posnetkov, čisto nekaj drugega pa je z njim igrati. Tudi zato smo bili v prvem polčasu previdnejši,« je po tekmi dejal bivši trener ljubljanske Olimpije, za katerega se zdi, da v dalmatinski prestolnici začenja netiti podobno nogometno evforijo, kot jo je ob svojem prihodu na Reko pred tremi leti njegov stanovski kolega Matjaž Kek.

Nekdanji selektor Slovenije je včeraj svojo ekipo vodil na zahtevne gostovanju v Istanbulu, kjer se je pomeril proti Basakseriju občasnega slovenskega reprezentanta Rajka Rotmana in iztržil remi brez zadetkov. Sedemindvajsetletnik svoje priložnosti ni dočakal, je pa zato za precejšnje razburjenje tamkajšnjih navijačev poskrbel njegov rojak v dresu Rečanov Roman Bezjak. Napadalec je v 25. minuti v svojem kazenskem prostoru kar z roko preprečil zadetek domačinov, a na srečo ostal nekaznovan, saj je nepravilno posredovanje norveški sodnik Svein Erik Edvardson spregledal.