Da je Jani Möderndorfer ostal na čelu kluba dlje od prvotno načrtovanih šestih mesecev, je bila velika napaka upravnega odbora, ki nosi svoj del odgovornosti za nastalo situacijo. Po funkciji najvišji človek kluba se na košarko, košarkarsko politiko in ves cirkus, ki se dogaja na poslovni plati športa z oranžno usnjeno žogo, ni spoznal. Ni imel košarkarskega zaledja, košarkarskemu svetu je bil nepoznan. V veliki meri je tako še danes. Če predsednik kluba z evropskimi ambicijami ni močan in poznan v profesiji, ki jo opravlja, bi moral imeti vsaj dobro gospodarsko zaledje, da bi skrbel za prihod novih finančnih sredstev. Ljudi s košarkarskim znanjem in poznanstvi pa bi si postavil pod seboj. Tudi na tem področju je bil Jani Möderndorfer zanemarljiv igralec.

Posledice zgrešenih poslovnih in strokovnih odločitev so danes več kot očitne. Nekdaj največja slovenska športna blagovna znamka je znova na kolenih, njena prihodnost pa izredno negotova. Klub je trenutno v poenostavljeni prisilni poravnavi in upnikom ponuja kar nekoliko poniževalnih 20 odstotkov vrednosti terjatev brez obresti. Trenerskega štaba ne v članski ne v mladinskih kategorijah ni, saj so vsi po vrsti dobili odpoved, proste roke za odhod so dobili še tisti igralci, ki so pogodbeno vezani.

Zadnja farsa pri Olimpiji se je zgodila z ligo ABA, na katero je klub pošiljal prošnje po razširitvi in posebnem povabilu, ob odobritvi pa se je izkazalo, da denarja za plačilo 150.000 evrov kotizacije ni. To pomeni, da nad katastrofalno situacijo v klubu, ki je iz leta v leto slabša, obupujejo tudi sponzorji, ki jih verjetno od nadaljnjega sodelovanja v košarkarskem svetu odvračajo tudi zmešnjave na evropski ravni, kjer bitko še naprej bijeta Fiba Europe in ECA. Evroliga, evropski pokal, liga prvakov in evropski pokal Fiba so štiri evropska tekmovanja, ki bodo potekala v prihodnji sezoni, ob tem pa je bilo v zadnjih mesecih izrečenih toliko groženj in suspenzov, da tistim, ki košarke ne spremljajo dnevno in zagreto, verjetno kaj preveč v tem trenutku ni jasno.

S tem ena od najlepših in najbolj popularnih iger na svetu v Evropi izgublja identiteto in priljubljenost, hkrati pa seje močan dvom tudi pri sponzorjih, ki v nekaterih primerih pravzaprav še vedno ne morejo vedeti, za katero tekmovanje so ali bodo vložili denar. Tako je tudi pri Olimpiji, kjer za ligo ABA tokrat ni bilo financ, evropski pokal naj s tem ne bi bil ogrožen, a tudi to ni stoodstotno, medtem pa ima klub od Košarkarske zveze Slovenije zaradi dolga Zlatorogu izrečen suspenz in v državnem prvenstvu ne more igrati.

Ob tem je skoraj paradoksalno, da ima kljub kaosu v klubskih pisarnah košarkarska Olimpija še vedno eno najzvestejših publik v Sloveniji, saj se je redko pripetilo, da bi bilo na kateri od tekem manj kot tisoč gledalcev, kar ni majhna številka. Ali bodo v prihodnji sezoni še lahko spremljali tekme Olimpije ter v kakšni sestavi in katerem tekmovanju, zaradi katastrofalnih preteklih potez vodstva kluba danes ne morejo vedeti.