Young Singers Project je program Salzburških iger, ki promovira mlade operne pevce, letos se jih je skozi zahtevne avdicije v več državah prebilo trinajst, med njimi tudi Nika Gorič. Avdicije se je udeležila na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, kjer je končala podiplomski študij. Selekcijo je vodila voditeljica salzburškega projekta Evemarie Wieser.

Goričeva in preostali izbranci so zdaj že nekaj dni v Salzburgu. Niso se posvečali le študiju lastne produkcije, temveč so spremljali še druge vaje za koncerte in opere na festivalu ter na njih tudi sodelovali. Na tak način so pridobivali dodatne dragocene izkušnje. Purcellova mladinska spevoigra Vilinska kraljica je doživela premiero včeraj, do 28. avgusta bo še osem ponovitev.

Svojo salzburško priložnost bodo mladi pevci zaključili s sklepnim koncertom, ki bo 25. avgusta v veliki dvorani univerze Mozarteum. Spremljal jih bo akademijski orkester pod dirigentskim vodstvom Adriana Kellyja.

Priložnosti se vrstijo

Po magistrskem študiju Goričeva zdaj išče priložnosti v opernih projektih predvsem v Angliji, še vedno pa ima prestižno dvoletno operno štipendijo Charlesa Mackerrasa za poglabljanje študija, ki jo je dobila prav od Kraljeve akademije. Je tudi članica Academy Song Circle, kjer izvajajo Bachove kantate, pod okriljem ugledne fundacije Kohn kot solistka sodeluje v različnih oratorijih in kantatah. im