Igre Nitro World Games so potekale v Salt Lake Cityu v ameriški zvezni državi Utah, šlo pa je za prvo izvedbo iger v zgodovini. Na njih so se pomerili najboljši vozniki motokrosa, bmx koles, rolk in tudi skirojev, ki se kot nova disciplina v adrenalinski družbi pojavljajo šele nekaj let.

Cilj iger je bil postaviti čimveč mejnikov, torej trikov, ki jih svet še nikoli ni videl. Na koncu so jih postavili 32, za najlepšega pa je bil soglasno izbran skok Ryana Williamsa. Prav za poizkus trojne salte so mu postavili ogromno rampo in prizorišče obdali z blazinami, saj je moral Avstralec skok izvesti pri visoki hitrosti, če je želel prenesti dovolj energije tudi v zaključek skoka in posledično uspešno pristati.

Tekmovanje v bmxu pa ni bilo edino, kjer je Williams postavljal rekorde. Na skiroju jih je postavil kar pet, a ker gre za nekoliko manj atraktiven šport tudi rekordi niso bili tako odmevni. Igre Nitro World Games je osnoval direktor podjetja Nitro Mike Porra. V sodelovanju z zvezdo bmxa Travisom Pastrano želita ustvariti največje tekmovanje v adrenalinskih športih na svetu, nekakšne adrenalinske olimpijske igre. Te so sicer potekale le en dan, a so v treh urah pritegnile ogromno gledalcev, organizatorji pa so potrdili, da bodo igre organizirali tudi v prihodnjih letih.