Iz Olimpije so sporočili, da jim trenutna finančna situacija ne dopušča izpolnjevanja pogodbenih obveznosti, zato bodo spoštovali odločitev predsedstva lige ABA in v prihodnji sezoni v tem tekmovanju ne bodo nastopali. Olimpija bi namreč morala plačati 150 tisoč evrov kotizacije za nastopanje v naslednji sezoni oziroma vsaj predložiti bančno garancijo, da bodo znesek sposobni poravnati kasneje.

Dogajanje v Olimpiji je v zadnjih dneh zelo pestro, a ne na način, ki bi si ga vodstvo želelo. Zaradi finančne luknje so prekinili sodelovanje z vsemi trenerji mladinskih selekcij. Ob tem se nadaljuje tudi množični odhod košarkarjev članske ekipe, zadnja v vrsti sta zmaje zapustila Miha Lapornik, ki se seli v Španijo k Bilbau, in Vasilije Vučetić. Trenutno imajo pogodbo le še Saša Zagorac, Blaž Mesiček in Gregor Hrovat, zato je pod velikim vprašajem tudi nastopanje v drugih tekmovanjih. Union Olimpija je sicer prejela povabilo za igranje v tekmovanju EuroCup.

Nastopu v ligi ABA so se odpovedali tudi v domžalskem Heliosu, ki bo kot državni prvak prihodnje leto nastopal v novoustanovljeni ligi prvakov. Slovenija ima sicer v ligi ABA zagotovljeni dve mesti, enega zaseda Krka, drugo pa je po odpovedi Heliosa in Olimpije prazno. Pojavljajo se namigovanja, da naj bi povabilo prejelo Laško. Namesto Olimpije je posebno povabilo že prejel hrvaški klub Kvarner 2010, ki pa mu kotizacije ne bo potrebno plačati.