Ko je nedeljsko sprintersko parado na Elizejskih poljanah enako kot lani znova dobil Andre Greipel (Lotto Soudal), se je lahko začelo veliko slavje Chrisa Frooma in ekipe Sky. »Počutim se čudovito. Kot sem se ob prvi zmagi. Olajšanje in veselje po sobotni etapi je bilo veliko. Dušo, srce in nekaj kože sem pustil na cesti. Dirka je bila kot vožnja z vlakom smrti. Kot otrok sem užival v dirkalnem spustu do Luchona in zmagal etapo, kar je bil najlepši trenutek med dirko. Ostal sem spredaj na vetru. Ko je bilo treba, sem si lahko sposodil kolo. To je dirkanje v vsem sijaju. Krojili smo dirko. Imel sem privilegij, da sem imel ob sebi z naskokom najmočnejšo ekipo,« je zmagovalec Chris Froome (Sky) pri 31 letih na Elizejskih poljanah proslavljal tretjo zmago pod okriljem ekipe Sky in se vpisal na seznam osmih najuspešnejših v 103. izvedbah. Tudi v zadnji alpski etapi v dežju, ki jo je dobil ubežnik Bask Ian Izaggire (Movistar), je ekipa Sky demonstrirala premoč. Ob Froomu je ob devetih kolesarjih iz konkurenčnih ekip končalo kar pet pomočnikov.

Koren sedmič zapored do Elizejskih poljan

Potem ko je Borut Božič moral odnehati po padcu prav na dan osemdesete obletnice odstopa prvega Slovenca na Touru Franca Abulnarja, je preostala trojica zmogla muke in pasti ter polna čustev pripeljala v Pariz. Kristijan Koren je med tistimi redkimi legendami, ki mu je uspelo še sedmič zapored pripeljati na Elizejske poljane. To so sanje vsakega kolesarja, ne samo novincev, kot sta Luka Pibernik in Jan Polanc. S skupno 24.730 zaporedno prevoženimi kilometri je kot avtoriteta dobil tudi privilegij, da se je del parade proti Parizu vozil na čelu ob rumeni majici, rešiteljih ugleda ekipe Tinkoff Petru Saganu, že petič zmagovalcu zelene majice, in Rafalu Majki v pikčasti majici najuspešnejšega hribolazca ter najboljšem mladem kolesarju Adamu Yatesu (Orica).

Jan Polanc je zadnjo alpsko etapo do Morzina z 28. mestom dosegel drugi najboljši dosežek slovenske četverice za 21. mestom Kristijana Korena v deseti etapi. Predvsem v zadnjem tednu pa se je vseskozi v povprečju vrtel v najboljši petdeseterici. Kaj bi šele bilo, če bi nadaljevali v četrti teden. »V Alpah sem se malo bolje počutil, ampak je kar prav, da smo že na Elizejskih poljanah,« je pripomnil Jan Polanc, ki je med mladimi kolesarji končal na sedmem mestu. »Na Touru sem vozil iz etape v etapo, poskušal opraviti svoje naloge, glede rezultatov pa za svoj prvi Tour tako in tako nisem obremenjen,« je dodal, potem ko ga že v kratkem, kot tudi veliko drugih s Froomom vred, čaka odhod v Rio.

Pibernik se je pošalil, da bi potrebovali še en teden

»Ko sem v soboto odpeljal zadnji klanec, je bilo polno emocij, ker sem se zavedal, da je Pariz blizu. Kot novinec sem seveda moral večkrat prvi zavirati. To je neka posebna izkušnja, potrditev, da zmorem tudi najtežjo na svetu,« je Luka Pibernik, drugi najmlajši v karavani, delil veselje po končanem Touru. »Kot celotna tritedenska preizkušnja je težka, zahtevna, če jo opišem z milimi besedami,« je dodal Pibernik, ki je bil seveda tudi ponosen, da je kot pomočnik prispeval k lepi beri svojega moštva, a je manjkala etapna zmaga (doseglo jo je enajst ekip). So pa pomagali Louisu Meintjesu do osmega mesta, kar je poleg mladosti tudi najboljši dosežek afriškega kolesarja na Touru, za najmlajšo ekipo pa vpis med uspešnejši del. »Žal je Ruiu Costi nekajkrat le malo zmanjkalo. Potrebovali bi še en teden,« se je pošalil.