»Graham«, kakor so poimenovali lutko iz silikona in steklenih vlaken, morda res ni najbolj privlačen primerek človeške vrste, je pa v ekstremnih okoliščinah praktično neuničljiv. Po prsih, ki so sicer večja kot pri povprečnem človeku, ima posejanih več bradavic, ki imajo funkcijo zračnih blazin in tako ščitijo njegovo srce in pljuča. Odebeljena lobanja varuje možgane, ker nima vratu, pa si ob trku ne more zlomiti tilnika. Odebeljena koža ga ščiti pred globljimi praskami in zarezami stekla.

»Poslušala sem znanstvenike, a sem k oblikovanju pristopila na kreativen način,« je za ABC povedala umetnica Patricia Piccini, ki je za kampanjo varnosti na cestah v avstralski državi Viktorija ustvarila Grahama. Pri tem je upoštevala informacije, ki sta ji jih podala kirurg Christian Kenfield in strokovnjak za varnost na cestah David Logan.

Številni so se na spletnih družabnih omrežjih jezili, za kakšne spake država porablja davkoplačevalski denar, oblasti pa jim odgovarjajo, da želijo na takšen način voznikom nazorno predstaviti, kako ranljivo je njihovo telo v avtomobilu.