Festival bo v svojem zaključnem delu nocoj ponudil zaključni koncert študentov, ki obiskujejo tečaj pri armenskem pianistu Rubenu Dalibaltayanu, 1. avgusta pa bo svoje mojstrske tečaje začel madžarski violinist Sándor Jávorkai. Najprej bo koncertiral sam, po koncu tečaja 5. avgusta pa še njegovi študenti, s čimer se bodo glasbena druženja v Radovljici tudi končala.

Z mladimi študenti z vseh koncev sveta, tudi iz Japonske, ki se mojstrijo predvsem na klavirju in violini, se v teh dneh družijo še drugi mednarodno uveljavljeni umetniki. K profesorju klavirja Siavushu Gadjievu v Gorico hodi kar nekaj slovenskih študentov, tudi k Vasiliju Meljnikovu na ljubljansko glasbeno akademijo, v Radovljico sta prišli še italijanska profesorica klavirja Teresa Trevisan in ruska pianistka Julia Gubaidullina.

»Radovljica je mesto, ki ima že vrsto let afirmirano glasbeno tradicijo: tako festival baročne glasbe, v preteklosti pa številne poletne glasbene akademije, pa tudi klavirska tekmovanja, ki so žal zamrla,« pravi Cecilia Prenz iz tržaškega združenja La Casa de Kamna, ki festival pripravlja skupaj z glasbeno šolo in radovljiško občino.

Naslednje leto bodo umetniško zasnovo festivala zaupali kar Ljubljanskemu klavirskemu triu, ki je festival letos slovesno odprl in v katerem poleg že omenjenih Meljnikova in Gadjieva igra še Igor Mitrović, solist violončelist Simfonikov RTV Slovenija. im