V Mengšu so v začetku počitnic začeli gradnjo južnega prizidka k osnovni šoli. »Glavnina najbolj motečih gradbeno-obrtniških del naj bi bila končana v štirih mesecih, šolarji pa naj bi v nove učilnice zakorakali v začetku šolskega leta 2017/18,« je napovedal direktor občinske uprave v občini Mengeš Urban Kolar. Meni, da gradnja ne bi smela pretirano motiti šolskega pouka, bo pa prva dva jesenska meseca nekoliko moten dostop do šole, zlasti z avtomobilom.

Med gradnjo so namreč v okolici šole nekoliko spremenili prometni režim. Starše, ki otroke do šole pripeljejo z lastnimi avtomobili, bodo preusmerili na parkirišče za kulturnim domom, je povedal Kolar.

V prizidku, s katerim rešujejo hudo prostorsko stisko, bo šest učilnic, kabineti ter požarne stopnice, je povedal Kolar in dodal, da je mengeška osnovna šola ena največjih v državi oziroma po velikosti med prvimi petimi šolami v Sloveniji. V tem letu so vpisali 736 učencev. Ker pa se je Mengeš v zadnjih letih močno razširil in so se priselile zlasti mlade družine, naj bi šolo kmalu obiskovalo 850 učencev, napovedujejo projekcije za prihodnost. Zato na že utesnjeni šoli ne smejo več odlašati s širitvijo in je prizidek pravzaprav le prva etapa širitve. V drugi etapi širitve načrtujejo gradnjo nove športne dvorane in preureditev obstoječe v kuhinjo in kabinete.

Denar za prizidek so zagotovili sami, gradnjo pa zaupali Graditelju, ki bo prizidek zgradil za približno 636.000 evrov. Za opremo bodo razpisali nov razpis. Projektna dokumentacija je stala okoli 50.000 evrov, nekaj manj pa arheološka izkopavanja, ki so na območju pod Gobavico nujni spremljevalec vseh posegov. »Izkopavanja niso del niti ustavila niti zavlekla; nekaj najdenih ostalin je že evidentiranih in bodo kmalu tudi razstavljene,« je pojasnil Kolar.