V slovenskem športnem plezanju se rojeva nova svetovna zvezda. Komaj sedemnajstletna Janja Garnbret je namreč na drugi tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju še drugič pokorila celotno konkurenco. Zmagi v Chamonixu je dodala še uspeh v Villarsu. »Ne morem verjeti, da sem ponovno zmagala! Smer je bila neverjetna in uživala sem vsak trenutek v njej,« je bila presrečna Korošica, ki je bila najboljša že v kvalifikacijah in polfinalu, v finalu pa prikazala suvereno in za svoja leta izredno zrelo plezanje.

Prešerno je bilo tudi v moškem taboru, kjer je Urban Primožič s petim mestom izenačil najboljšo uvrstitev v karieri, nekoliko pa sta razočarala Domen Škofic in Mina Markovič. Slednja sta se ujela v zanko postavljalcev polfinalnih smeri, ki so bile izredno zapletene. Na koncu sta zasedla 13. in 15. mesto, Markovičeva pa se sploh prvič po več letih na tekmi svetovnega pokala ni uvrstila v finale. Na tekmi v Villarsu sta nastopila še Rebeka Kamin, ki je s 17. mestom izenačila najvišjo uvrstitev v svetovnem pokalu, in Martin Bergant, ki je izpadel že v kvalifikacijah in na koncu zasedel 33. mesto. V moški konkurenci je sicer zmago slavil Kanadčan Sean McColl.

»Za nami je spet neverjeten finale. Janja je drugič zapored suvereno zmagala, Urban pa je s petim mestom ponovil svoj najboljši uspeh v svetovnem pokalu in dokazal, da se lahko kosa z najboljšimi na svetu. Vzdušje v ekipi je odlično in komaj čakamo, da se tekme nadaljujejo,« je misli strnil selektor slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren.