Isabella Rossellini o staranju

»Moja mama mi je dejala, da za ženske med 45. in 60. letom ni dela, ker so ravno nekje vmes med mladostjo in starostjo,« je za Guardian povedala igralka Isabella Rossellini, hčerka Ingrid Bergman. Tako njena mama kot ona veljata za klasični lepotici. Toda kljub temu so ji pri 44 letih prekinili pogodbo s kozmetično hišo Lancome, kjer so jo po štirinajstih letih, kolikor časa je bila njihov obraz, zamenjali z dvanajst let mlajšo Juliette Binoche. Rossellinijeva bo letos stara 64 let, je mati samohranilka dveh otrok in je priznala, da je odpoved pogodbe zanjo pomenila, da se bi lahko znašla v finančnih težavah. Še zlasti zato, ker je kar nekaj režiserjev menilo, da je prestara, da bi igrala mlade ženske, in premlada, da bi igrala njihove mame ali babice. »Po šestdesetem letu pa je nenadoma ponovno veliko ponudb za delo,« je dejala. Tudi njej je Lancome letos ponovno ponudil pogodbo.

Lepotica vztrajno zavrača vse lepotilne posege. O estetskih operacijah meni, da so takšne, kot je japonska navada povezovanja stopal, se pravi mučenje v imenu lepote, ki hkrati ženskam nenehno govori, da so grde, ker ne dosegajo lepotnih standardov. Ob tem je opozorila, da so Monici Bellucci, ki je bila z 51 leti Bondovo dekle, dejali, da je prestara: »Lepo vas prosim, saj vendar govorimo o Monici Bellucci. Če želi biti igralka, kot je ona, Bondovo dekle, bi morali biti vsi presrečni. Nihče nikoli ne govori o tem, kako lepo se je starati, vsi govorijo le o gubah.«

Pele se je še tretjič poročil

Ta teden se je poročil nogometaš Bastian Scweinsteiger, tretjič pa je v zakonski jarem skočil tudi legendarni Pele. Pri 75 letih se je poročil s 50-letno Marciu Cibele Aoki, Brazilko japonskega rodu, ki jo je srečal v dvigalu.

Zgodba o njunem znanstvu sega v leto 1980, ko sta se spoznala na zabavi v New Yorku. Toda usodno je bilo šele srečanje pred šestimi leti, ko sta se po naključju srečala v dvigalu in ugotovila, da živita v isti hiši. Pele je tedaj dejal, da ravno obnavlja stanovanje, in Marciu, ki je bila ravno sveže ločena, ga je povabila, naj si ogleda njeno obnovljeno stanovanje. Od tedaj sta par. Pele je Marciu uradno kot svoje dekle predstavil leta 2012 v Monaku, na podelitvi nogometnih nagrad.

Poroka bi sicer morala biti že pred dvema letoma, a sta jo zaradi Pelejevih težav z zdravjem tedaj odpovedala. Tokrat je bilo vse v najlepšem redu in vzela sta se v letovišču Guaruja nedaleč od Sao Paula, povabljenih je bilo sto svatov. Pele je bil pred tem poročen dvakrat. S prvo ženo, s katero se je poročil leta 1966, Rosemeri Cholbi sta v dvanajstih letih zakona dobila tri otroke. Po ločitvi je imel nekaj ljubezenskih zvez, nato pa se je poročil s pevko gospela Assiriu Nascimento, s katero ima dvojčka. Po štirinajstih letih zakona je Assiriu umrla. Število Pelejevih nezakonskih otrok ni znano, priznal je dva.

Svojo tretjo ženo Pele opisuje kot pravo ljubezen. Legendarni Brazilec je sicer ravno te dni posnel pesem Esperance (Upanje), ki jo bodo predvajali v času olimpijskih iger v Riu.

Queen Latifah trdi,

da je Amerika rasistična

»Vseeno mi je, koliko denarja imam ali koliko nepremičnin ima Missy Elliot, a če pomaham taksiju, bo šel mimo mene in ustavil belki. S tem pa ne obsojam belk, tudi one potrebujejo taksi,« je pred dnevi na podelitvi VH1 hiphop nagrad dajala 46-letna raperka in igralka Queen Latifah. Dodala je, da je »rasizem še kako živ in brca«. Ob tem je izrazila upanje, da se bodo nedavni dogodki v ZDA, ko je policija ubila dva temnopolta, nakar je bilo med protesti v Dallasu ubitih pet policistov, spremenili v nekaj pozitivnega. »Vsi vemo, da je ta hip naš svet preveč napet, preveč je jeze, bolečine,« je opozorila.

Že nekaj dni prej je na Today Show dejala, da je ne glede na to, kam gre, vedno temnopolta: »Sem Queen Latifah, toda kamor koli grem, sem temnopolta. Soočam se z enako izkušnjo kot drugi.« Ob tem je svoje sorojake še pozvala, naj nikar ne postanejo sovražniki policije. Kar nekaj članov njene družine je namreč policistov, vključno z njenim očetom: »Ne želim niti, da policija svoje puške usmeri v nas, niti da jih mi obrnemo v policijo.« Opozorila pa je, da bi bilo treba slabe policiste, ki so storili napako, privesti pred sodišče. Namesto boja proti policiji poziva, naj se Amerika sooči s svojimi rasnimi problemi in se jih loti sistematično. Queen Latifah je že leta 1994 posnela pesem U.N.I.T.Y., ki govori o rasizmu in je zdaj postala ponovno priljubljena, recitirali pa so jo tudi na podelitvi nagrad VH1.

Zvezdniški hobiji: od kvačkanja

do zbiranja orožja

Tudi zvezdniki so ljudje in vsak od njih ima svoj hobi. Nekateri med njimi so običajni, spet drugi nenavadni. Meryl Streep se denimo v trenutkih, ko je v stresu, prelevi v staro mamo in plete. Nekoč je dejala, da je pletenje zanjo tako kot obisk psihoterapevta, saj jo pomiri in ji zbistri misli. Zaradi podobnih razlogov pleteta tudi Julia Roberts in celo Ryan Gosling.

Najbogatejši ljudje na svetu pa imajo očitno raje hobije, kjer lahko pokažejo vsaj malo tekmovalnosti. Richard Branson je navdušen šahist, saj šah po njegovem združuje taktiko in pogum. Na svojem zasebnem otoku Necker z otroki veliko časa preživi na plaži, a se ne potapljajo, temveč šahirajo. Podoben igralski hobi ima Bill Gates, ki rad igra bridge in zaradi tega velja za bogataša stare šole. Gates sicer z otroki raje igra tenis. Malo bolj ekstravaganten je Warren Buffet, ki v prostem času rad igra ukulele. Če ne drugače, ukulele igra v dobrodelne namene.

Seveda so med zvezdniki tudi zbiralci. Tom Hanks zbira stare pisalne stroje. To počne že od leta 1978 in trdi, da vsak dan tudi tipka, ker ima rad zvok pisalnega stroja in to, kako se pred njim na papirju zapisujejo črke. Veliko bolj napadalen pa je hobi Angeline Jolie, ki zbira orožje, natančneje nože. Menda je to že družinska tradicija, saj je nože zbirala tudi njena mama, Angelina pa je za hobi navdušila sina Maddoxa, a mu je iz svoje zbirke predala le tope nože. Zatrdila je, da so noži preprosto lepi in da jih nikakor ne povezuje z nasiljem.