Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet, Danska, 1.liga

FC Kobenhavn – Lyngby
1
Kobenhavn se bo v uvodnem krogu danskega prvenstva pomeril z novincem Lyngbyem. Danski prvak, ki je v sredo v kvalifikacijah za ligo prvakov v gosteh proti Crusadersom iz Belfasta dosegel prepričljivo zmago s 3:0, bo danes nesporni favorit.

Nogomet, Hrvaška, 1.liga

Split – Rijeka
2
Hrvaški podprvak Rijeka prvenstvo začenja z gostovanjem v Splitu. Dalmatinci v pripravljalnem obdobju niso blesteli, saj so na štirih prijateljskih tekmah vpisali tri poraze in remi. Varovancem slovenskega trenerja Matjaža Keka se tako ponuja lepa priložnost, da osvojijo vse tri točke.

Nogomet, Irska, 1.liga

Limerick – Cobh R.
1
Limerick v prvenstvu nima dostojnega tekmeca. Vodilno moštvo irske druge lige je po petnajstih krogih še vedno neporaženo, pred najbližjim zasledovalcem pa ima zajetnih 19 točk prednosti.

Nogomet, J. Koreja, 1. liga

Ulsan – Gwangju
1
Gwangju čaka zahtevno gostovanje. Osmouvrščena ekipa prvenstva igra slab nogomet, saj je na zadnjih devetih tekmah vpisala le eno zmago. Poraz Ulsana, ki se bori za naslov prvaka, obenem pa se ponaša tudi z eno najboljših obramb v prvenstvu, bi zagotovo predstavljal veliko presenečenje.

Nogomet, Kazahstan, 1.liga

Astana – FC Atyrau
1
Ekipi sta se nazadnje pomerili pred dvema mesecema, zmage z 1:0 pa se je presenetljivo veselil Atyarau. Da bi gostje ponovili uspeh, je težko verjeti, saj je vodilna Astana po dvajsetih odigranih krogih na domačih tleh še brez poraza.