Dva dneva in pol so imeli slovenski rokometaši premora, potem ko so konec preteklega tedna zaključili kondicijske priprave na Rogli. V družbi najožjih družinskih članov so si napolnili baterije za sklepni del priprav na olimpijske igre v Riu de Janeiru. Svoje znanje z žogo bodo kazali ta konec tedna v Mariboru in Trbovljah, ko se bodo v soboto in nedeljo (obakrat ob 18. uri) merili s Tunizijo.

Med slovenskimi rokometaši, ki bodo jutri v dvorani Tabor med najbolj motiviranimi, bo Darko Cingesar. 25-letni slovenski reprezentant je namreč zadnji dve sezoni preživel v mariborskem dresu. V njem sta v preteklosti od aktualnih slovenskih reprezentantov igrala tudi Miha Zarabec in Simon Razgor, s 1173 goli še vedno najboljši strelec kluba.

Slovenija je proti Tuniziji odigrala že 16 uradnih tekem. Statistično je zelo uspešna, saj je Tunizijo premagala dvanajstkrat, trikrat je izgubila, en dvoboj pa je bil neodločen. Tekmeca sta se doslej v Sloveniji pomerila štirikrat, vselej pod taktirko Slavka Iveziča, in vselej je bila boljša Slovenija. Zadnji dvoboj sta reprezentanci odigrali pred tremi leti na sredozemskih igrah v Adani, kjer je bil rezultat izenačen (32:32).

Da ima slovenski rokometni selektor Veselin Vujović daljšo vizijo s slovensko rokometno reprezentanco, je pokazal z vpoklicem 197 centimetrov visokega levega zunanjega igralca Luka Groffa. 20-letni rokometaš je v preteklosti igral za belgijski Antwerpen in je član mlajših reprezentančnih selekcij. Iz Rokometne zveze Slovenije so sporočili, da Groffa zanesljivo ne bo med potniki v Riu de Janeiro, da pa želi slovenski selektor spoznati igralčeve kakovosti in angažma na treningih za morebitne prihodnje akcije članske reprezentance.

Kot je znano, bo poimenski seznam rokometne reprezentance znan zadnji med vsemi. Vujović ima rok do konca julija, da sporoči, katerih 14 igralcev se bo v Braziliji borilo za osvojitev prve slovenske moštvene olimpijske kolajne.

Rokometna zveza je v zelo aktivna tudi v drugih dejavnostih. V teh dneh so šle v prodajo nove navijaške majice slovenske olimpijske reprezentance, ki jih bo mogoče za 15,95 evra kupiti na treh pripravljalnih tekmah – konec tedna v Mariboru in Trbovljah ter 22. julija v Kopru, kjer se bo Slovenija v sklopu predstavitve celotne olimpijske reprezentance pomerila proti Hrvaški. Zadnjo prijateljsko tekmo pred odhodom v Brazilijo bo Slovenija odigrala v torek, 26. julija, in sicer v Opatiji proti Hrvaški.