Prostor ima dva vhoda brez vrat: enega s hodnika, drugega iz jedilnice. Na vzdolžni steni s tem vhodom (jedilnica) so balkonska vrata in okno do stropa. Na drugi steni je 40 cm od balkonskega okna 50 cm širok in 180 cm visok radiator. Imamo nov kavč velikosti 240 x 200 cm, ostalo pohištvo pa bi kupili po vašem nasvetu. Hvala za vašo pomoč!

Marija

Odgovor

Idejna rešitev razporeditve opreme je temeljila na tlorisu vaše dnevne sobe in že obstoječe sedežne garniture. Predlagam vam, da kotno sedežno umestite v kot sobe nasproti okna in vrat, ki vodijo na balkon.

Televizijski zaslon lahko umestite pred steno med obema prehodoma. Pohištven element je lahko nizek ali visok kot knjižni regal z večjo odprtino za zaslon. V prostor lahko postavite tudi fotelj ob oknu za prijetno branje. Klubska mizica naj bo manjših dimenzij, da ne bo prostor prenatrpan.

Barve v prostoru naj bodo prilagojene barvi tkanine ali usnju vaše sedežne garniture in seveda talni oblogi. Pohištvene elemente lahko izberete morda kar v kakšnem pohištvenem centru, saj je izbira res velika.

Upam da vam bo narisan predlog v pomoč!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.