Lewis Hamilton je očitno v zelo dobri formi, saj je po vroči dirki v Avstriji tudi v legendarnem Silverstonu pokazal svoj pravi obraz. Ves konec tedna je bil med najhitrejšimi in na koncu mu je do zmage pomagalo tako angleško vreme kot odličen Mercedesov dirkalnik. Njegova zmaga ni bila pod vprašajem niti za trenutek. »Ne vem, če ste tako srečni kot jaz, a upam, da ste vsaj približno toliko,« je Lewis Hamilton z zmagovalnega odra pozdravil številne navijače, ki so ga prišli bodrit angleškemu vremenu navkljub. »Seveda je vreme malce pomagalo, dež malo pred dirko je dodobra premešal karte, imel sem nekaj sreče tudi z virtualnim varnostnim avtom, storil nisem nobene napake. Moram pa priznati, da je bil uvodni del dirke zelo težak, ker sem moral na precej mokri stezi napadati in voziti agresivno, v takih pogojih pa lahko zelo hitro narediš napako in dirko končaš ob stezi. A k sreči se je vse dobro izšlo,« je dodal Hamilton.

Začetek za varnostnim avtom

In res, dirko so dirkači začeli za varnostnim avtom, saj je bila steza po oceni vodstva dirke preveč mokra za varen start. In tudi tukaj se krešejo mnenja poznavalcev, saj so mnogi prepričani, da bi dirko lahko začeli s klasičnim startom, kar so si želeli tudi dirkači. »Mislim, da ni bilo dovolj varno za klasičen start, saj ste videli, da je bila prvih nekaj krogov vidljivost približno enaka ničli. A dejstvo je, da je varnostni avto na stezi ostal veliko predolgo, ko se je idealna linija že skoraj začela sušiti,« je ocenil siva eminenca Mercedesa Niki Lauda. Kar seveda ni motilo le dirkačev, ampak tudi precej zahtevne angleške ljubitelje dirk, ki pa niso mogli mimo dober teden starih žvižgov za njihovega junaka v Avstriji. Ko se je namreč na zmagovalni oder povzpel Nico Rosberg, je bil Nemec deležen koncerta žvižgov, ki pa je bil vseeno manj izrazit kot v Avstriji.

Toda s koncertom žvižgov za tekmeca se ni strinjal niti Hamilton: »Pravi britanski navijači so boljši od tega, ti žvižgi so bili povsem nepotrebni. Vsi smo vozili v težkih pogojih in zato si vsi zaslužimo priznanje in ne žvižgov. Kar je bilo v Avstriji, je preteklost.« Nico Rosberg je bil namreč tokrat potisnjen v vlogo statista, saj ni mogel ogroziti Hamiltona. Še več, največ preglavic mu je delal mladi Max Verstappen, s katerim sta se lovila kar nekaj krogov. Na koncu ga je sicer ugnal, da mu je ne bi potem zagodel menjalnik, a potem je sledila kazen.

Kazen za Rosberga

»Nenadoma sem obstal v sedmi prestavi. To vsekakor ni olajšalo mojega že tako težkega dela za volanom. Verstappen se je dobro boril in zelo težko sem ga prehitel, a tudi če bi mi ga uspelo nekaj krogov prej, mi verjetno ne bi uspelo prehiteti Hamiltona,« je povedal Nico Rosberg. Njegovo drugo mesto je dolgo časa viselo v zraku zaradi domnevno prepovedane radijske komunikacije z inženirji, ki so sporočali, kako naj odpravi že omenjeno napako. Podobno kot ni ekipa Hamiltonu sporočila o njegovih težavah na dirki v Bakuju, kar je takrat Britanca stalo nekaj mest. Rosberga so včeraj kaznovali s časovnim pribitkom desetih sekund, tako da je z drugega mesta zdrsnil na tretjega.

Max Verstappen je zato napredoval na drugo mesto in prehitel očeta Josa v njunem »družinskem dvoboju«, saj je oče v svoji dirkaški karieri dvakrat stopil na zmagovalne stopničke, Maxu pa je to uspelo že tretjič. »Skušal sem ostati pred Rosbergom, a so bile pnevmatike že precej obrabljene in sem komaj držal dirkalnik na stezi. Vseeno sem zadovoljen, saj postajamo iz dirke v dirko bolj konkurenčni,« je dejal Max Verstappen.