Bitke lastnikov nogometnih klubov so se z zelenic preselile na morje. Ališer Usmanov, lastnik Arsenala, se je z Romanom Abramovičem, lastnikom Chelseaja, spopadel v prestižu jahte, s katero pluje po morjih. Tako si je omislil novo superjahto, ki je sicer deset metrov krajša kot Abramovičeva, a trinajst milijonov evrov dražja – stala je okoli 410 milijonov evrov, ker ima vgrajeno modernejšo tehnologijo in ima največji bazen na jahti na svetu. Abramovičeva jahta pa ima manjšo podmornico, dva bazena, nočni klub in prostor za 70-člansko posadko, ki skrbi za 24 gostov.

Je pa Abramovičeva jahta te dni poskrbela za pravo nogometno vrenje, ko je na njej gostil očeta Lionela Messija,in nemudoma so se pojavile govorice, da se pripravlja nogometni prestop desetletja.

Ob Abramovičevo jahto se je obregnil tudi Richard Branson, ki je dejal, da je Rusovo »zapravljanje vredno pomilovanja, saj bi lahko več kot za jahte dejal v dobrodelne namene«. Branson sicer nima superjahte, ima pa zasebni otok. Pa tudi Abramovič se je v teh dneh izkazal za dobrodelnega. Je največji sponzor prostovoljne organizacije Fulfilling Dreams, Uresničimo sanje, ki otrokom z resnimi zdravstvenimi težavami uresničuje različne želje. Med drugim tudi take, da bi si radi ogledali nogometne tekme. Odšli so že na evropsko prvenstvo pred štirimi leti, zahvaljujoč Abramoviču pa si bo 55 otrok ogledalo finale evropskega prvenstva, za nameček pa še Eurodisney. Ogled milijarderjeve jahte ni vključen v program.

Gwen Stefani pogreša svoje otroke

Gwen Stefani je ena redkih zvezdnic, ki svojega zasebnega življenja ne obeša na veliki zvon instagrama. Tako so tudi podrobnosti njene ločitve od Gavina Rossa bolj ali manj znane le njenim najbližjim prijateljem, čeprav je glasbenica v intervjujih odkrito govorila o svojih občutkih, tudi o tem, kako se je počutila februarja lani, ko je odkrila, da jo mož, s katerim je bila poročena štirinajst let, vara z družinsko varuško. »Bilo je kot živi pekel in naslednje pol leta je bilo le mučenje,« je dejala za Harper's Bazaar. Uradno sta se ločila decembra lani. Priznala je, da ni hudo le to, da je razpadel zakon, temveč predvsem to, da je s svojimi otroki le polovico časa. Z bivšim možem imata namreč deljeno skrbništvo nad tremi sinovi, desetletnim Kingstonom, sedemletnim Zumo in dveletnim Apollom. Najhuje občuti razpad družine in želi si storiti vse, da bi to lahko popravila v korist svojih otrok. »Moje sanje so se razblinile,« je dejala.

Gwen Stefani je sicer kmalu – še preden je bila uradno ločena – našla novo ljubezen, in sicer v kolegu iz žirije oddaje Voice Blaku Sheltonu. Oba sta bila sveže ločena, strtih src, česar nista skrivala ne v besedilih pesmi, ki sta jih pisala, niti v intervjujih, kjer sta drug o drugem govorila kot o svoji skali, zaradi katere sta lažje preživela ločitev. Skoraj istočasno kot Gwen Stefani je v intervjuju za Netlfix country pevec dejal, da še nikoli ni bil srečnejši in da se je njuna ljubezen pač morala zgoditi.

Priseljenska preteklost Mile Kunis

Igralka Mila Kunis je ob protipriseljenski retoriki ameriškega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa ironično pripomnila, da je tudi ona s sedmimi leti kot priseljenka prišla v ZDA iz Ukrajine in da »nima namena razstreliti države«. Pravzaprav se je v Ameriko preselila kot begunka, na podlagi begunskega vizuma zaradi verske pripadnosti. Glavni razlog, da se je družina iz tedaj še Sovjetske zveze preselila v Ameriko, je bil antisemitizem. Ko je prišla v Los Angeles, ni znala niti besede angleško. Bila je v šoku, priznala je, da ji je bila ameriška kultura popolnoma neznana, vsako jutro je jokala, ko je morala v šolo. Spominja se, kako so njeni starši, da bi preživela sedemčlansko družino, čez dan delali, ponoči pa se učili angleščino. »V Ameriko smo prišli dobesedno s kovčkom in 250 dolarji. Moj oče je imel po sedem zaposlitev hkrati, bil je vse od picopeka do taksista, pleskarja, vse, kar je našel. Moji starši so storili veliko, da so nam otrokom dali občutek, da v ničemer nismo manjvredni kot drugi,« je dejala.

Je pa Kunisovo lani ujela njena ukrajinska preteklost. Starleta Kristina Karo jo je tožila za 5000 dolarjev odškodnine, češ da sta bili v Ukrajini prijateljici, a ji je Mila pred 25 leti prav tam ukradla kokoš. Igralka, ki zdaj pričakuje drugega otroka z Ashtonom Kutcherjem, ji je odgovorila, da jo bo tožila za 5000 dolarjev za duševne bolečine, ki jih je preživela, ko je morala gledati video omenjene starlete.

Alkoholizirani Daniel Radcliffe

Zvezdnik filmov o Harryju Potterju Daniel Radcliffe je že pred dvema letoma priznal, da je alkoholik in da je bil med snemanjem zadnjega filma o čarovniku večino časa pijan. Zdaj pa je za Telegraph razkril, kako se bori proti alkoholizmu. Dejal je, da sicer ne ve, kakšen je, ko je pijan, ker se ničesar ne spomni. »Verjetno sem zabaven, vsaj dokler se ne onesvestim,« je ugotavljal igralec. Trenutno snema film Swiss Army Man, zaradi vloge pa je na drastični dieti. Na dan poje le kos piščanca, proteinsko ploščico, spije kavo in pokadi nekaj cigaret. Za vlogo mora biti videti izjemno izčrpan in odločil se je, da je dieta najboljši način, da se vživi v vlogo.

Radcliffe skuša tudi omejiti pitje alkohola. Piti je začel pri dvajsetih letih. Meni, da to ni nič nenavadnega, le da je on pretiraval. »Všeč mi je bilo, da sem, kadar sem bil pijan, postal druga oseba,« je priznal. Pri odvajanju od alkohola si pomaga z branjem knjig in dolgimi, večurnimi sprehodi. Kot najstnik je požiral knjige, pozneje je branje zamenjal s pitjem, zdaj se trudi vrniti h knjigam. Na srečo pa izlet v svet pretiranega pitja ni vplival na igralčevo kariero in finančno stanje, ki ju je ves čas nadzirala njegova mama, tako da ima Radcliffe razkošna stanovanja v New Yorku in Londonu. 26-letni igralec, ki je tako rekoč odrasel pred kamerami, trdi, da ni zapravljivec, da pa veliko zapravi za sladoled. Srečen je z igralko Erin Drake, s katero sta v razmerju že tri leta.