Slovenska reprezentanca je drugi dan evropskega prvenstva v atletiki začela odlično. V dopoldanskem sporedu so blestele vse tri atletinje. Tina Šutej v skoku ob palici (v tretjem poskusu je preskočila 445 cm) in Martina Ratej v metu kopja (v drugem poskusu je vrgla 60,38 m) sta napredovali v jutrišnji finale, Maja Mihalinec pa v sprintu na 100 m s časom 11,41 v današnji polfinale. Moško čast je rešil Žan Rudolf, ki se je v teku na 800 m kot zadnji po času (1:48,72) uvrstil v današnji polfinale, medtem ko je Jan Petrač s časom (1:52,21) končal svoj nastop na 28. mestu.

Veliko stresa je v kvalifikacijah doživela Tina Šutej. Po dveh spodletelih poskusih na 445 cm je tik pred njenim nastopom Finka Minna Nikkanen preskočila omenjeno višino ter Ljubljančanko potisnila na mesto, ki ne vodi v finale. Toda atletinja Massa se je zbrala ter preskočila 445 cm, tako da sta se lahko s trenerjem Slavkom Černetom veselila nove uvrstitve v veliki finale.

Maja Mihalinec, najboljša slovenska atletinja lanskega leta, ima prve dneve prvenstva zelo natrpan urnik. Potem ko še vedno ni pozabila spodletelega poskusa za uvrstitev v finale sprinta na 200 m, je včeraj nastopila v kvalifikacijah na 100 m. Atletinja iz Mozirja je dosegla soliden čas 11,41, ki na evropskih prvenstvih praviloma zadošča za uvrstitev med najhitrejših 24 sprinterk.

Met prek 60 m je prinesel nekaj nasmeha na ustnice Martine Ratej. Potem ko sezona ne poteka po zastavljenih načrtih, Konjičanka nujno potrebuje vrhunski rezultat v Amsterdamu, ki bi ji dal krila pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru. Jutri bo torej za izkušeno slovensko atletinjo zelo pomemben dan, v katerem ima izmed vseh slovenskih atletov največ možnosti, da osvoji kolajno.

V popoldanskem sporedu se je izmed slovenskih atletov izkazal Luka Janežič. Slovenski rekorder v teku na 400 m je s časom 45,63 zmagal v tretji kvalifikacijski skupini in se prepričljivo uvrstil v današnji finale. Marina Tomič je v teku na 100 m z ovirami s časom 13,32 zasedla 20. mesto, Maruša Černjul pa si je v finalu skoka v višino s preskočenimi 189 cm delila 9. mesto.