Najboljša teniška igralka na svetu Serena Williams ima po včerajšnji polfinalni wimbledonski zmagi proti Rusinji Jeleni Vesnini priložnost, da osvoji že svoj sedmi naslov na najprestižnejšem teniškem turnirju na svetu. Z njim bi Wimbledon postal njeno najuspešnejše prizorišče, saj je doslej v Londonu, New Yorku in Melbournu osvojila po šest naslovov, v Parizu pa je bila najboljša trikrat.

Pot do devete uvrstitve Serene Williams v finale Wimbledona je bila njena najlažja doslej. Rusinjo je v petem medsebojnem dvoboju vselej premagala, včeraj na osrednjem igrišču v zgolj 48 minutah. Vesnini, ki se je prvič v karieri na turnirju največje četverice uvrstila v polfinale (Serena je v njem tekmovala 32.), je prepustila le dve igri. »Morda je bilo navzven videti, da sem dvoboj dobila brez težav. Toda v tenisu ni lahkih zmag. Treba se je boriti za vsako točko posebej in si jo navsezadnje priboriti. Moj cilj pred dvobojem je bil, da se tekma ne odvije po tesnem scenariju, v katerem se Vesnina vselej znajde izvrstno,« je bila po zmagi diplomatska Serena Williams, ki je na turnirjih velike četverice dosegla že 303. zmago.

V zadnjem tednu je več medijske pozornosti kot Serena doživela njena starejša sestra Venus. Pa ne zaradi dejstva, ker je že petkrat zmagala na Wimbledonu, ampak zato, ker se je pri 36 letih vnovič uvrstila v polfinale najprestižnejšega turnirja. Le Martina Navratilova je bila leta 1994 leto starejša, ko je morala v finalu priznati premoč Španki Conchiti Martinez. »Sodeč po igrah, ki jih je Venus prikazovala v zadnjih letih, nisem pričakovala, da bo še kdaj sposobna igrati tako kakovosten tenis,« je priznala Martina Navratilova.

Moški, četrtfinale: Murray (VB, 2) – Tsonga (Fra, 12) 7:6 (10), 6:1, 3:6, 4:6, 6:1, ženske, polfinale: S. Williams (ZDA, 1) – Vesnina (Rus) 6:2, 6:0, Kerber (Nem, 4) – V. Williams (ZDA, 8) 6:4, 6:4, mešane dvojice, četrtfinale: Grönefeld, Farah (Nem, Kol) – Klepač, Peya (Slo, Avs) 6:7 (2), 6:3, 6:3, Qureshi, Švedova (Pak, Kaz) – Srebotnik, Matkowski (Slo, Pol) 6:3, 3:6, 7:5.